Ν. Παππάς από Καρδίτσα: Να αποφασίσει η αντιπολίτευση εάν θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας

18:45 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Η χώρα μας αυτόν τον καιρό περνάει στη σφαίρα της σταθεροποίησης και έχει τους όρους για να μπει στη διαδικασία της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλά μακροοικονομικά στοιχεία που δε θα δείτε στα δελτία ειδήσεων, ότι είχαμε αύξηση τον τελευταίο μήνα στο λιανικό εμπόριο 10%, ότι από το Γενάρη του 2015 έχουμε πάνω από 250.000 θέσεις εργασίας στη συνολική απασχόληση και περιμένουμε τις ανακοινώσεις εντός του Ιουνίου για να δούμε που βρίσκεται το συνολικό επίπεδο απασχόλησης κατά το τελευταίο πεντάμηνο. Η ιστορία της κρίσης

στην Ελλάδα είναι μια ιστορία απώλειας 1,5 εκατ. θέσεων εργασίας και η επαναφορά στην κανονικότητα σημαίνει ότι πρέπει να διορθώσουμε αυτήν την ανισορροπία, να αποκαταστήσουμε το επίπεδο της απασχόλησης Αυτή τη μάχη δίνουμε και την κερδίζουμε μέρα με τη μέρα” Τα παραπάνω ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε από την Καρδίτσα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφέροντας ότι βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, και τώρα οφείλει η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε ο υπουργός, να πάρει καθαρή θέση, αν στηρίζει τη θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τρόπο που θα αποκαθιστά την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να αποφασίσει η αντιπολίτευση εάν θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας.

Μιλώντας για το χώρο των ΜΜΕ, τον χαρακτήρισε καταταλαιπωρημένο. “Από την αρχή της διακυβέρνησης ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού και ρύθμισης η οποία ξεκίνησε με το άνοιγμα της ΕΡΤ για να φύγει η Ελλάδα από τη σφαίρα του διεθνούς διασυρμού ως μία χώρα η οποία δεν είχε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Και ξεκινήσαμε την προσπάθεια ρύθμισης του ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου που αφορά τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Γίνεται συνείδηση πλέον και στην επιχειρηματική κοινότητα ότι ιδιοκτησία μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να υπάρχει με δανεικά με αέρα, με διαρκώς απλήρωτους εργαζόμενους, ή χωρίς επενδύσεις. Ο διαγωνισμός του περασμένου Αυγούστου ήταν ένα ισχυρό σήμα ότι στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα που μπορούν να επενδυθούν σε αυτόν τον τομέα και να αναβαθμίσουν το ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν. Να αναζωογονήσουν την απασχόληση στον τομέα της τηλεόρασης και της παραγωγής οπτικοακουστικού προϊόντος. Και αυτή είναι η ακλόνητη θέση που θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Οι εποχές κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης σήκωναν το τηλέφωνο και ζήταγαν από την πολιτική ηγεσία να ζητήσει από τις τράπεζες να παρακάμψουν τους τραπεζικούς κανόνες για να διευκολυνθούν χωρις να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με δημάρχους Καρδίτσας, Αργιθέας, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και παραγωγικούς φορείς τονίζοντας ότι στόχος της πολιτείας η ανάπτυξη προγραμμάτων, εφαρμογών και ψηφιακών πολιτικών που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο ευκολη, θα εξοικονομούν πόρους για τους δήμους και θα κάνουν συνολικά την οικονομία πιο παραγωγική, δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Προτεραιότητα της κυβέρνησης το “αύριο” να γίνει σήμερα για όλους τους πολίτες, με δικαίωμα πρόσβασης σε ψηφιοποιημένες υπηρεσίες είτε ζουν σε αστικά κέντρα είτε σε απομακρυσμένες περιοχές. Κατά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Παππάς χαρακτήρισε οδυνηρή πραγματικότητα, το γεγονός ότι δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν, γεγονός που αποτυπώνει την περίοδο μετάβασης της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα και συνδέεται με τα δυο «μαύρα», το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το μαύρο στους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές μη εμπορικά συμφέρουσες, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Όταν μιλάμε για μεγάλες υποδομές και μεγάλα δίκτυα της χώρας δεν μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε αποκλειστικά στους ιδιώτες για να τα αναπτύξουν. Διότι για τον ιδιώτη δεν είναι επικερδές ενδεχομένως το να αναπτύξει το δίκτυο της τηλεόρασης στις απομακρυσμένες περιοχές. Αλλά εδώ, δεν πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία με όρους εμπορεύματος μπορεί να αναπτύσσεται ή να μην αναπτύσσεται. Μιλάμε για τα στοιχειώδη δικαιώματα ανθρώπων οι οποίοι μένουν σε τόπους που δεν είναι κοντά στα αστικά κέντρα. Μίλησε για την πρωτοβουλία του υπουργείου η οποία ξεκίνησε και αφορά την ανάπτυξη της δορυφορικής τηλεόρασης για οικισμούς που δεν είχαν σήμα στη Θράκη και τα ακριτικά νησιά με στόχο το πρόγραμμα να γενικευτεί και να φτάσουμε στο 100% της κάλυψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα