Ν. Φαρμάκης: Υπερβολές από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών

20:45 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως υπερβολικές χαρακτήρισε, ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών, Νίκος Φαρμάκης, τα περί οριακής λειτουργίας του νοσοκομείου, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Βαγγέλη Παπαμιχάλη.

Ο κ. Φαρμάκης ξενάγησε σήμερα Πέμπτη τους δημοσιογράφους στους χώρους όπου θα δημιουργηθούν δυο θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο, επισημαίνοντας πως οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες και θα έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου, δίνοντας την δική του απάντηση στα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών

Γιατρών και τον κ. Παπαμιχάλη. Όπως είπε θα δημιουργηθούν και άλλοι δύο θάλαμοι φιλοξενίας για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, που στο σύνολο τους με τους θαλάμους αρνητικής συμπίεσης θα μπορούν να φιλοξενήσουν 12 άτομα.

Για την καρδιολογική είπε πως αύριο θα ενταχτούν στο δυναμικό της κλινικής δυο ακόμη καρδιολόγοι, ενώ θα μετακινηθεί μια ειδικευόμενη από τη Ν. Ζίχνη. Τον Νοέμβριο η κλινική θα ενισχυθεί με έναν ακόμη καρδιολόγο και τον ίδιο μήνα θα διοριστεί και ένας επιμελητής Β.

Στις παθολογικές προς το παρών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ μόλις έγινε ενημέρωση ότι θα συνταξιοδοτηθεί ο ένας διευθυντής αμέσως ζητήθηκε η πρόσληψη ενός παθολόγου.

Για τα χειρουργεία, σημείωσε ότι λειτουργούν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αναισθησιολόγων, έγινε προκήρυξη για τρεις θέσεις αλλά δεν υπήρξαν υποψήφιοι. Παραδέχτηκε ότι έχει προειδοποιηθεί από τους υπάρχοντες αναισθησιολόγους, πως εάν δεν λυθεί το ζητήματα θα παραιτηθούν. Το πρώτο 9μηνο του 2019 έχουν γίνει 2.014 χειρουργεία και το πρώτο 9μηνο του 2020, που υπήρξε και η καραντίνα λόγω της πανδημίας 1.450.

Γνωστοποίησε πως εντός των ημερών αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία ένας γιατρός νεφρολόγος.

Ο κ. Φαρμάκης είπε ακόμη πως έχει ετοιμαστεί ένας χώρος με κλιματιστικά για τον χειμώνα έξω από το νοσοκομείο, που θα λειτουργεί ως χώρος αναμονής, ενώ το επόμενο διάστημα θα στηθούν δυο σπιτάκια από τον δήμο και ένα λυόμενο προσφοράς ιδιώτη για τον ίδιο σκοπό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα