Πρόστιμο – μαμούθ 168.000 δολ. για μια βόλτα με σνόουμπορντ

19:03 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Ο λόγος για δύο άνδρες που έκαναν σνόουμπορντ και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν χιονοστιβάδα στο Κολοράντο με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 168.000 δολαρίων.

Ο λόγος για τον 26χρονο Evan Hannibal και τον 38χρονο Tyler DeWitt στους οποίους αποδίδεται ότι ξεκίνησαν μια χιονοστιβάδα στις 25 Μαρτίου του 2020 με αποτέλεσμα να θαφτεί κάτω από το χιόνι τμήμα του δρόμου πάνω από το

τούνελ Eisenhower.

Η εισαγγελία του Summit County ζητά το 6ψήφιο ποσό για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Σύμφωνα με τη Val Daily, την οποία επικαλείται η New York Post, το θέμα πήρε άσχημη τροπή όταν οι ίδιοι έδωσαν υλικό από κάμερα GoPro στο Colorado Avalanche Information Center.

«Σε όλο το βίντεο υπάρχουν αρκετά σχόλια για σημεία που θέλουν προσοχή», γράφει στην έκθεσή του ειδικός συνεργάτης του τοπικού γραφείου σερίφη. «Οι δυο τους ανησυχούσαν ξεκάθαρα για συνθήκες πρόκλησης χιονοστιβάδας, αλλά προχώρησαν» αναφέρει. Στο οπτικό υλικό μάλιστα οι δύο άνδρες αναγνωρίζουν ότι έχουν μπλέξει.

Από τη χιονοστιβάδα ένα τμήμα του παράδρομου καλύφθηκε από χιόνι που έφτασε σε ύψος τα 6.5 μέτρα ενώ καταστράφηκε εξοπλισμός ελέγχου χιονοστιβάδων αξίας 120 χιλιάδων δολαρίων (πρόκειται για συσκευές που προκαλούν τεχνητά χιονοστιβάδες κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες).

Με μια κοντινή διαπολιτειακή λεωφόρο από την οποία μετακινούνται περίπου 100 χιλιάδες οχήματα τη βδομάδα θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη καταστροφή, δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας Bruce Brown. Ευτυχώς πάντως από τον παράδρομο δεν περνούσαν εκείνη την ώρα αυτοκίνητα.

Ο DeWitt έκανε λόγο για ένα εξωφρενικό ποσό ενώ ο Hannibal δήλωσε ότι αυτός και ο φίλος του δεν θα είχαν πάει στο συγκεκριμένο σημείο αν υπήρχε σήμανση για την πιθανότητα χιονοστιβάδας καθώς και για την ύπαρξη ακριβού εξοπλισμού.

«Ξεκάθαρα κάναμε λάθος. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο μέρος στο Κολοράντο που κάποιοι κάνουν σνόουμπορντ κοντά σε έναν δρόμο που μπορεί να πέσει χιονοστιβάδα και δεν άκουσα ποτέ κάποιον να έχει ποινικές κυρώσεις για ένα λάθος σαν αυτό».

Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 27 Οκτωβρίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα