Μ.Σπυράκη: «Οι επόμενες εκλογές θα οδηγήσουν τη ΝΔ στην κυβέρνηση με άλλο μείγμα πολιτικής» (audio)

16:28 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ιδεοληψίες της κυβέρνησης και πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση που ανέβασαν το λογαριασμό έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Μιλώντας τη Δευτέρα (03/04/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη εξέφρασε την αισιοδοξία της πως όποτε κι αν γίνουν εκλογές «θα οδηγήσουν τη ΝΔ στην κυβέρνηση με άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους,

λιγότερο κράτος και περισσότερο φιλικό επενδυτικό κλίμα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολιτικά μέτωπα, αλλά βούληση των πολιτών». «Αυτοί δίνουν στη ΝΔ ένα τόσο ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα» σημείωσε υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ –ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση- θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες.

Για τη φημολογούμενη μετακίνηση της από την Ευρωβουλή στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, εξήγησε: «Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι θα γίνει προσπάθεια να πάμε πάρα πολύ καλά στις εκλογές. Οι πολίτες δείχνουν ότι εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει προσωπικά σχέδια. Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κάνει άλλο σχεδιασμό, κανείς από εμάς δεν έχει το δικαίωμα να πει «θα κάνω κάτι άλλο»».

Επανέλαβε ότι η χώρα βυθίζεται και η ΝΔ μπορεί να τη βγάλει από την κρίση και επεσήμανε ότι αυτό είναι που υπερασπίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του με ευρωπαίους αξιωματούχους. «Εμείς φοράμε τη φανέλα της Ελλάδας όσον αφορά το εθνικό συμφέρον. Ο κ. Μητσοτάκης το κάνει τακτικά ζητώντας τη στήριξη της Ελλάδας» ανέφερε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο η ΝΔ, ως κυβέρνηση, να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο ξεκαθάρισε ότι «στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται απολύσεις» διευκρινίζοντας, ωστόσο: «δεν πρόκειται να μονιμοποιήσουμε τους συμβασιούχους που πήρε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να οδηγήσουμε τους ΟΤΑ στην καταστροφή».

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το χαρακτήρισε αναπτυξιακό εργαλείο μεγάλης κλίμακας σημειώνοντας ότι «είναι πλέον ο καιρός να περάσει ταχύτατα στον ιδιωτικό τομέα», ενώ σε ερώτηση για το υπερταμείο και την υπαγωγή της ΔΕΘ σε αυτό απάντησε: «Εμείς δεν ψηφίσαμε το υπερταμείο. Δεν πιστεύουμε ότι όλη η δημόσια περιουσία πρέπει να πωληθεί ή να υποθηκευτεί 99 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα