Μουσουλμάνα μαθήτρια αριστούχος στις πανελλαδικές εξετάσεις

12:54 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έβαλε πλώρη για την Ιατρική Σχολή θέλοντας να γίνει γιατρός.Γιατρός που θα βρίσκεται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο, χωρίς να υπολογίζει τον κόπο και χωρίς να γοητεύεται από το κέρδος.

Ο λόγος για την Μεμέτ Εφέντι Γιουλτζάν από το χωριό Βάκος της Ροδόπης, παιδί καπνοκαλλιεργητών, είναι η αριστούχος από τους μουσουλμάνους μαθητές της Ροδόπης που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκέντρωσε 18.816 μόρια λύνοντας όλα τα ερωτήματα στη Φυσική, στη Χημεία, στη Βιολογία

και γράφοντας καλά στην Έκθεση.

Μαθήτρια του 3ου Λυκείου της Κομοτηνής καμαρώνει για την επιτυχία της υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στην εντατική μελέτη, στην στήριξη που είχε από τους γονείς της, αλλά και στην βοήθεια που είχε από τους καθηγητές της στο δημόσιο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Κι αυτό το καλοκαίρι θα εργαστεί στις καπνοφυτείες βοηθώντας τους αγρότες γονείς της όπως κάνει από μικρό παιδί. Στα διαλείμματα της δουλειάς θα μοιράζεται μαζί τους τα όνειρα της για το μέλλον αποτελώντας πηγή έμπνευσης και για την μικρή της αδερφή. «Η συνύπαρξη, μόνο η συνύπαρξη» λέει μιλώντας για τη Θράκη σημειώνοντας ότι κάνοντας παρέα και με χριστιανούς μαθητές κατάφερε να αφήσει πίσω της τα εμπόδια στην σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Η Μεμέτ Εφέντι Γιουλτζάν, η μουσουλμάνα Θρακιώτισσα από τη Ροδόπη είναι η απάντηση στο ερώτημα:

Keywords
Τυχαία Θέματα