Κέρκυρα: Το Εργατικό Κέντρο για τις εργασιακές αλλαγές

11:37 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει «για μία ακόμη φορά τα αντεργατικά κυβερνητικά νομοθετήματα τα οποία φαίνεται πως στοχεύουν πλέον στην ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ισοπέδωση των μισθών.

Σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πρόθυμη να επανεξετάσει το σύνολο των θεσμών της αγοράς εργασίας, μένοντας πιστή στις επιταγές της Ε.Ε., του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, της τρόικας και του ΔΝΤ.
Από

τις παραπάνω μνημονιακές δεσμεύσεις γίνεται σαφές πως οι δανειστές έχουν καταλήξει σε μέτρα γενικευμένης και καθολικής παρέμβασης στην αγορά εργασίας με στόχο την ολοσχερή ανατροπή όλων όσων ίσχυαν μέχρι τώρα! Ειδικότερα οι δανειστές προτείνουν, επιμένουν και η κυβέρνηση υποτάσσεται στη δική τους εργασιακή ατζέντα με τα παρακάτω μέτρα για τον Ιδιωτικό Τομέα, τα οποία θα μετατρέψουν την αγορά εργασίας σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

1. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας). Το αν θα αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους ή και τους ήδη εργαζόμενους, είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης!

Keywords
Τυχαία Θέματα