Μουσικές της Μαύρης Θάλασσας από την Αργατεία και τις Stringless

18:57 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τμήμα πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει απόψε στις 8μιση στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας τη μουσική ομάδα ΑΡΓΑΤΕΙΑ και το πολυφωνικό σχήμα STRINGLESS σε μουσικές της Μαύρης Θάλασσας.

Εύξεινος Πόντος. Δηλαδή Φιλόξενη Θάλασσα. Κατ ευφημισμόν, μια που το πέρασμά της από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν δύσκολο. Τα νερά της χωρίζουν την Ανατολική Ευρώπη από τη δυτική Ασία.
Ενώνουν όμως τις ανάσες και τα τραγούδια, πολλών λαών στις ακτές της. Από την Κωστάντζα,

την Βάρνα, το Μπουργκάς μέχρι την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από τη Σαμψούντα, την Τραπεζούντα, την Ριζούντα ως το Μπατούμι και το Σοχούμι, σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, οι κάτοικοί της, τραγουδούν ίδιους καημούς και χαρές.
Σ αυτούς τους σκοπούς και τα τραγούδια των λαών της Μαύρης Θάλασσας, συναντιούνται επί σκηνής, η ΑΡΓΑΤΕΙΑ και οι STRINGLESS.

Η μεν ΑΡΓΑΤΕΙΑ , το επταμελές μουσικό σχήμα, με ρεπερτόριο τους σκοπούς κατά κύριο λόγο του Πόντου, αλλά και τραγούδια τούρκικα, αρμένικα, λάζικα , ενώ οι STRINGLESS το acapella πολυφωνικό σχήμα, με παραδοσιακά τραγούδια των Βαλκανίων και πέραν αυτών. Ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, για μια δυναμική παράσταση, που θα φέρει τον θεατή κοντά στην πολυπολιτισμικότητα του Εύξεινου Πόντου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα