«Μόνο βιώσιμο σχέδιο είναι αυτό της συμφωνίας», τονίζει ο Τατούλης για το προσφυγικό

10:31 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί πλήρως η συμφωνία που είχαμε καταλήξει με τον κ. Βίτσα, στην συνάντηση της Τρίπολης, όσον αφορά το σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων στην Πελοπόννησο».

Αυτό δήλωσε-σε συνέντευξη Τύπου-, με αφορμή τις πιθανές εξελίξεις στο ζήτημα, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Και συνέχισε ο κ. Τατούλης:» Η Περιφέρεια έχει ζητήσει α)ο αριθμός των προσφύγων να μην υπερβαίνει τις 2000 σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να ισχύει η αναλογικότητα, β) να εγκατασταθούν αυτοί σε οικιστικό χώρο, γ)να υπάρξει αύξηση της αστυνομικής κάλυψης, περιμετρικά της εγκατάστασης και δ)

να υπάρξει ενίσχυση της υγειονομικής υπηρεσίας».
Ο Περιφερειάρχης, κατέληξε ως εξής:» Αντιδρούμε στην λύση της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης. Ζητάμε εδώ και τώρα επικοινωνία με τον κ. Βίτσα, για να ξεκαθαρίσει το θέμα της εφαρμογής ή όχι της συμφωνίας που είχαμε καταλήξει, χωρίς καμία αλλαγή των όρων αυτής. Μόνο βιώσιμο σχέδιο είναι αυτό της εν λόγω συμφωνίας και τίποτα άλλο».
Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι ήδη ο Σύνδεσμος Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Συνδέσμων Βιομηχανικών Περιοχών, αλλά και παραγωγικοί φορείς της Αρκαδίας, έχουν εκδώσει ψηφίσματα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στην πιθανότητα να φιλοξενηθούν πρόσφυγες εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, ενώ θέση αναμένεται να πάρουν και οι αυτοδιοικητικές δομές της περιοχής.

φωτό:

The post «Μόνο βιώσιμο σχέδιο είναι αυτό της συμφωνίας», τονίζει ο Τατούλης για το προσφυγικό appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα