Μίτροβιτς: «Μπορούμε να νικήσουμε, τίποτα δεν είναι αδύνατο»

12:39 27/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς είχε γίνει διάσημος, πριν ακόμη περάσει τα είκοσι χρόνια του. Στην πρώτη χρονιά του στην Παρτιζάν, σε ηλικία 18 ετών, σημείωσε 10 γκολ, κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Euro U19 του 2013 με τη Σερβία, σαν MVP μάλιστα, και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή (5 εκατομμύρια ευρώ) στην ιστορία της Άντερλεχτ.

Στο Βέλγιο κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την αγωνιστική

περίοδο 2014-15, πριν πάει στη Νιούκαστλ για 15 εκατ ευρώ.

Στην Αγγλία δεν άργησε να αποκτήσει τη φήμη του «κακού παιδιού»: Χρειάστηκαν 16 δευτερόλεπτα για να δει την πρώτη κίτρινη κάρτα του στην Premier League, ενώ είχε αποβληθεί στο ντεμπούτο του στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»…

«Ο πατέρας μου παραδέχθηκε ότι, αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα γινόμουν πυγμάχος ή… εγκληματίας» είπε ο Μίτροβιτς, ο οποίος σε 72 παιχνίδια με την Νιούκαστλ έχει σχεδόν τόσες κάρτες (οκτώ κίτρινες και δύο κόκκινες) όσα και γκολ (17).

Φοβήθηκε για την θέση του στο Μουντιάλ 2018 και γι’ αυτό ζήτησε να επιστρέψει στην Άντερλεχτ. Τελικά, όμως, κατέληξε δανεικός στην Φούλαμ. Μαζί της σημείωσε 12 γκολ σε 20 παιχνίδια.

Στο φιλικό με την Βολιβία (5-1), έγινε ο πρώτος παίκτης της Σερβίας που σημείωσε χατ-τρικ, μετά τον Κέζμαν το 2001. Ήδη στο Μουντιάλ άνοιξε… λογαριασμό στην ήττα (1-2) από την Ελβετία. Ο Μίτροβιτς, ο οποίος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ με κεφαλιά (7) στο τουρνουά, υπόσχεται να κάνει δύσκολη τη… ζωή των Βραζιλιάνων:

«Με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να νικήσουμε. Είμαστε Σέρβοι, τίποτα δεν είναι αδύνατο» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα