«Μις Μαρπλ» – Ο τρίτος κύκλος της δημοφιλούς σειράς στην ΕΡΤ2

09:29 30/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το επεισόδιο με τίτλο «Αθώος εκ προμελέτης» (Ordeal by Innocence) από τον τρίτο κύκλο της αστυνομικής σειράς μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων «Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple), παραγωγής Αγγλίας 2007, μεταδίδει η ΕΡΤ2, τo Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στις 18:30.

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ.

Στις πολλές

της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

«Αθώος εκ προμελέτης» (Ordeal by Innocence)

Η Μις Μαρπλ είναι προσκεκλημένη στο γάμο ενός φίλου, όμως η έλευση ενός αγνώστου διακόπτει τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Οι παλιές πληγές για την οικογένεια Άρκαϊλ ξανανοίγουν. Ο ξένος έχει προσκομίσει στοιχεία, τα οποία αναιρούν τα επιβαρυντικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, ο Τζάκο, αδίκως καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε για φόνο. Το ερώτημα που εγείρεται τώρα είναι: ποιος από την οικογένεια σκότωσε τη δεσποτική κυρία του σπιτιού δύο χρόνια πριν;

Ως συνήθως, η Μις Μαρπλ είναι αναγκαίο να αποκαλύψει το μίσος, τη ζήλια αλλά τη λαγνεία που κρύβονται πίσω από το προσωπείο της οικογένειας για να λύσει τα νήματα του μυστηρίου.

Σκηνοθεσία: Μόιρα Άρμστρονγκ.

Σενάριο: Στιούαρτ Χάρκορτ, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «Η δοκιμασία της αθωότητας» («Ordeal by Innocence»).

Παίζουν: Τζέραλντιν ΜακΓιούαν (Μις Μαρπλ), Τζούλιετ Στίβενσον, Ντένις Λόουζον, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Άλισον Στέντμαν, Στέφανι Λεονάιντες, Μπερν Γκόρμαν, Τζέιν Σέιμουρ Τομ Ρίλεϊ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα