«Στα ψηλά βουνά» – Nέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

09:29 30/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Την νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Στα ψηλά βουνά» παραγωγής Green bay media 2017, που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 17:00.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις κορυφές του κόσμου για να γνωρίσετε
τους ανθρώπους που λατρεύουν, τιμούν και παλεύουν για τα βουνά. Από αγρότες, καλλιτέχνες και ομάδες διάσωσης, μέχρι επιστήμονες, μουσικούς και μοναχούς, αυτή η σειρά αποκαλύπτει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στην ζωή στο υψόμετρο.Με την αφήγηση του Matthew Gravelle (Broadchurch), το Mountains and Life συνδυάζει εκπληκτική φωτογραφία με προσεκτική εξιστόρηση για να δημιουργήσει μια συναισθηματική εμπλοκή με τις κορυφές των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Άλπεων και όχι μόνο.


Eπεισόδιο 1:«Τα Ιμαλάια»
Τα Ιμαλάια δημιουργήθηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν από τη σύγκρουση αρχέγονων ηπείρων και ήταν ανέκαθεν πολύ σημαντικά για την ανθρωπότητα. Για αιώνες διάφοροι προσκυνητές έρχονταν ως πεζοπόροι αναζητώντας τον Θεό. Πιο πρόσφατα τα επισκέφθηκαν ορειβάτες για να εξερευνήσουν τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας. Τώρα νέοι δρόμοι φτάνουν στα βουνά, δίνοντας έτσι πρόσβαση σε σημεία όπου παλαιότερα μπορούσες να πας μόνο πεζή. Όπου κι αν οδηγούν, επιταχύνουν τους ρυθμούς ζωής. Ανάπτυξη, εμπόριο, εκπαίδευση, πολιτισμός. Το οδικό δίκτυο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή τους. Αυτή είναι σήμερα η ζωή στα Ιμαλάια, στην πορεία προς την αλλαγή.


Παρουσίαση: Matthew Gravelle

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα