Μήνυμα ειρήνης έστειλε από τη Ρόδο ο Π. Καμμένος

11:00 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα ειρήνης αλλά και αποφασιστικότητας, για προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, προς την Τουρκία, έστειλε χθες από τη Ρόδο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, σε ειδική εκδήλωση στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, κήρυξε επίσημα το 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων».

Στην ομιλία του κάλεσε την Τουρκία ν’ αντιληφθεί ότι συμφέρον και των δύο χωρών είναι να χτίσουν σχέσεις συνεργασίας και ειρήνης.

«Οι προκλήσεις, οι απειλές και

η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είπε, δεν συμφέρουν ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το παν για την ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό σε ότι αφορά την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Απευθυνόμενος προς τους εθνοφύλακες, που είχαν γεμίσει την αίθουσα του Νεστοριδείου, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Τουρκία δεν σέβεται ούτε τους βασικούς κώδικες τιμής, αναφερόμενος στις συνεχείς προκλήσεις της, ακόμα και την ημέρα που η Ελλάδα τιμούσε τη μνήμη του ήρωα Αντιπτεράρχου Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

«Για μας, όπως έχω πει και στο παρελθόν, τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας και αυτό είναι απόφαση του συνόλου του ελληνικού λαού».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

Τον υπουργό συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Keywords
Τυχαία Θέματα