Μικροπροβλήματα από τη βροχή σε όλη τη Λέσβο

18:03 24/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Διάφορα προβλήματα σημειώθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση σε πολλά σημεία της Λέσβου, κυρίως σε επίπεδες επιφάνειες που πλημμύρισαν από τη βροχή που πέφτει ασταμάτητα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία αν και δέχθηκε πολλές κλήσεις από Πέτρα, Μόλυβο Σκάλα Πολιχνίτου και Νυφίδα, παρενέβη σε δύο περιπτώσεις στην Σκάλα Καλλονή και συγκεκριμένα σε ένα ξενοδοχείο και ένα σπίτι όπου πλημμύρισαν. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις κλιμάκια της πυροσβεστικής μετέβησαν στα σημεία εκείνα από τα οποία δέχθηκαν κλήσεις, όπου η ορμή του νερού δημιούργησε πρόβλημα σε αρκετά σπίτια, τα νερά όμως είχαν υποχωρήσει και δε

χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση των μηχανημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας «από τη συνεχιζόμενη βροχή έχουν πλημμυρίσει πολλές επίπεδες επιφάνειες, πολλά οικόπεδα σε όλο το νησί και αυτό ενέχει κινδύνους για τα όμορα κτίσματα . Σε πολλές περιπτώσεις μηχανήματα του δήμου έκαναν απάντληση υδάτων , κυρίως στη Θερμή όπου ήταν δυνατό για να υπάρξει μια αποσυμφόρηση της κατάστασης.» Στη Θερμή κοντά μάλιστα στην παραλία, η γη δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το νερό της βροχής και πλημμύρησαν οικόπεδα καθώς και αγροικίες.

Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειάς, καθαρίζοντας και το οδόστρωμα καθώς η βροχή μετέφερε πέτρες και λάσπη κυρίως στη ΒΔ Λέσβο. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προσοχή στις μετακινήσεις.

Στην Καλλονή αν και η στάθμη του ποταμού που διαπερνά το χωριό έχει ανέβει επικίνδυνα, δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Καλλονή

Ποτάμια φούσκωσαν σε αγροτικές περιοχές και έκαναν τους αγροτικούς δρόμους αδιάβατους

The post Μικροπροβλήματα από τη βροχή σε όλη τη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα