Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το 2019

18:03 24/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας πλαισιωμένος από τους πέντε προϊσταμένους και συγκεκριμένα τον κ. Ηλία Γιαννάκο , την κ. Σούλα Σακκά , την κ. Σωτηρία Μπακαλάκου ,τον κ. Γιάννη Μιαρίτη και την κ. Γεωργία Καραγιάννη. Αρχικά ο κ. Παπανούσκας ενημέρωσε ότι στη διεύθυνση θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και κοινό για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη διεύθυνση. Το τηλεφωνικό νούμερο είναι: 2331076263. Ενημέρωσε επίσης ότι φέτος η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργεί

πλήρως με πέντε τμήματα, προσωπικού, πληροφορικής, οικονομικό τμήμα, διοικητικών θεμάτων, εκπαιδευτικών θεμάτων.
Εν συνεχεία ο κ. Παπανούσκας υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη ανάλογη περίοδο σε ότι αφορά στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 112 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, έχουν καλυφθεί οι περισσότερες ανάγκες και απομένουν ελάχιστα κενά, μία θέση καλλιτεχνικών, και κάποιες ειδικότητες μουσικών οργάνων στο Μουσικό Σχολεία. Ιδιαίτερη δε βαρύτητα δόθηκε στην ειδική αγωγή εκπαίδευσης.
Ενημέρωσε ότι και φέτος συνεχίζεται η μαθητεία, η ενισχυτική διδασκαλία, αλλά και το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στο ΕΠΑΛ». Το τελευταίο πρόγραμμα υποστηρίζεται από 3 ψυχολόγους καθώς και με δύο φιλολόγους και 2 μαθηματικούς, οι οποίοι κάνουν συνδιδασκαλία.
Τέλος για πρώτη φορά εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο θεσμός του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, θεσμός που αγκαλιάστηκε από 118 μαθητές σε δέκα τμήματα που θα παρακολουθήσουν επιμόρφωση 45 ωρών και θα λάβουν το πιστοποιητικό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα