Μια ερευνήτρια χορεύει στο Tik Tok υπέρ των εμβολίων (Video)

18:59 21/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ερευνήτρια που συμμετέχει στην έρευνα για την ανάπτυξη του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού έγινε σταρ του Tik Tok αναρτώντας ευχάριστα βίντεο που εξηγούν με κατανοητό τρόπο όλα τα δεδομένα για τα νέα εμβόλια.

Mέσα σε λίγο διάστημα η Αννα Μπλάκνι έγινε σταρ

του Tik Tok αναρτώντας ευχάριστα βίντεο που εξηγούν με κατανοητό τρόπο όλα τα δεδομένα για τα νέα εμβόλια.

«Η προσέγγιση μου είναι έλα στο TikTok για διασκέδαση, αλλά μείνε για την επιστήμη, δήλωσε η Άννα Μπλάκνι στο ραδιόφωνο του BBC.

Μέσα από τα βίντεο της, η 30χρονη έχει αποκτήσει 200.000 ακόλουθους και 2,8 εκατομμύρια  likes. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη.

Η Άννα είναι μέλος της #teamhalo, μιας ομάδας επιστημόνων από όλο τον κόσμο που εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων και θέλουν να εξηγήσουν στον κόσμο τι κάνουν μέσα από το TikTok.

Ο Γουιλ Μπάντ είναι ένας από αυτούς. Ο Γουίλ όπως και οι άλλοι επιστήμονες προσκαλούν τον κόσμο να τους κάνει όποια ερωτήση θέλει αναφορικά με τα νέα εμβόλια κατά της COVID-19. Όπως λένε, οι περισσότερες ερωτήσεις που λαμβάνουν έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

«Θέλω να βοηθήσω ώστε ο κόσμος να αποφασίσει αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο γνωρίζοντας όμως πρώτα όλες τις πληροφορίες», είπε ο Μπάντ στο BBC. Όπως σημείωσε, προσπαθεί να δημιουργεί ευφάνταστα βίντεο τα οποία να προκαλούν τον κόσμο να τα δει.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να παίξουν στο γήπεδο που μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως το κίνημα των αρνητών του κορωνοϊού

H πρωτοβουλία τους αγκαλιάστηκε γρήγορα από πολλούς φορείς, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η υπερβολική παραπληροφόρηση έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια. Η Ομάδα Halo πρόκειται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη αυτή», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου το γεν. γραμματέα του ΟΗΕ,  Μελισα Φλέμινγκ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα  του Ινστιτούτου Ipsos σε 15 χώρες του κόσμου, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα