Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για ΝΟΟR-1 και Π. Καμμένο

18:34 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση του NOOR -1 αλλά και για το ταξίδι του κ. Καμμένου στο Λονδίνο.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι τραυματίζει το δημοκρατικό πολίτευμα από την αγωνία της να κρατηθεί στην εξουσία.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε

ότι «είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μία βαριά θεσμική εκτροπή με την κάλυψη που προσφέρει στον Πάνο Καμμένο».

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση διερωτώμενη εάν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του κ. Καμμένου αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών. Επίσης, τόνισε ότι «η ΔΗ.ΣΥ θα υπερψηφίσει γιατί είναι μια υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες».

«Σίγουρα προβληματική» χαρακτήρισε τη στάση του Υπουργού άμυνας ο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και διαχώρισε τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του Noor 1 από την εμπλοκή του κ. Καμμένου.

«Να ψηφίσει και να συμφωνήσει ο ίδιος σε Εξεταστική» κάλεσε τον υπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συζήτηση χωρίς νόημα.

Σκληρή γλώσσα από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση θέλει να παίζει παιχνίδια με φίλους και εχθρούς» και πως «ο κ.Καμμένος εκπροσωπεί το μεσαίωνα της πολιτικής και ως βαρύ πιστόλι αναλαμβάνει να συνετίσει επιχειρηματίες που δεν συνεργάζονται».

Η κόντρα συνεχίσθηκε με αφορμή αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού σε ακροδεξιές καταβολές του κ. Καμμένου.

Ο Υπουργός Άμυνας απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για το ταξίδι του στο Λονδίνο.

Ισχυρίσθηκε ότι «δε χρέωσε το δημόσιο αλλά την πιστωτική του κάρτα», ανέφερε ότι «τα χρήματα με τα οποία μπήκε στην Βουλή έχουν μειωθεί, αλλά έχει τη δυνατότητα να πληρώνει από την τσέπη του το ξενοδοχείο και τα έξοδά του», ενώ αναφορικά με το καζίνο, είπε ότι «ήταν ένα κλαμπ το οποίο είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 1994 και το οποίο διαθέτει και αίθουσες που παρακολουθεί κανείς αγώνες».

Πηγή:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα