Μεσσηνία: Αυηξμένος κίνδυνος πυρκαγιάς

12:04 10/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα για την περιοχή μας, γι’ αυτό και απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία είναι:

Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου:περικλείεται από τα κοινά διοικητικά
όρια της Π.Ε. Μεσσηνίας με τις Π.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας (Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης).Δήμος Μεσσήνης

Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Μάκραινα – Κάτω Βούταινα -Πλατανόβρυση-Κεφαλόβρυσο-Λυκουδέσι (Δ.Ε. Αριστομένους)

Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Πλατανόβρυσης–Χορεύτρας–Ράδου–Κουτήφαρι–Κεφαλόβρυσου(Δ.Ε. Αριστομένους)

Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Μαγγανιακού-Αρσινόης-Μαυροματίου-Πετράλωνων (Δ.Ε. Ιθώμης) – Η δασική περιοχή Λυκόδημου (Δ.Ε. Πεταλιδίου).

Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος

Ο ορεινός όγκος Μαγκλαβά

Δήμος Καλαμάτας

Οι δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δ.Ε. Θουρίας & Αρφαρών)

Δήμος Οιχαλίας

Οι δασικές περιοχές Νέδας – Σκληρού – Κακαλετρίου – Δασοχωρίου – Μέλπειας έως Αγ. Θεοδώρα Βάστα (Δ.Ε. Είρας) – Οι δασικές περιοχές ποταμού της Νέδας, – Το δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου- Καρνασίου (Δ.Ε. Ανδανίας)

Δήμος Πύλου-Νέστορος & Τριφυλίας

Η δασική περιοχή που περικλείεται από τα διοικητικά όρια των οικισμών Μεταμόρφωσης -Μεταξάδας-Χώρας-Μουζακίου-Χριστιανουπόλεως (Δ.Ε. Παπαφλέσσα-Νέστορος -Φιλιατρών)

Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλη (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Παλαιό Λουτρό-Φλεσσιάδα (Δ.Ε. Νέστορος)

Δήμος Πύλου-Νέστορος

Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στον οικισμό Χανδρινού (Δ.Ε. Χιλιοχωρίων) – Η περιοχή Αγίου Νικολάου στη Δ.Κ. Πύλου (Δ.Ε. Πύλου) – Η περιοχή Μαυροβουλίου- Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δ.Ε. Κορώνης)

Δήμος Τριφυλίας

Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλης (Δ.Ε. Φιλιατρών) προς οικισμούς Κερασέας και Περδικονερίου (Δ.Ε. Κυπαρισσίας) – Το παραλιακό δάσος οικισμού Ελαίας (Δ.Ε. Αυλώνα) – Η δασική περιοχή ποταμού της Νέδας – Η δασική περιοχή του οικισμού Σιδηροκάστρου (Δ.Ε. Αυλώνα) – πλησίον Κοιμητηρίου. – Το δάσος (Πηγαδούλιας-Παναγιάς) πλησίον του οικισμού Αγαλιανής (Δ.Ε. Αυλώνα) – Οι δασικές περιοχές οικισμών Σελλά και Καλογερεσίου τ. Κοιν. Τριπύλας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, από τον οποίο υπογράφεται η σχετική απόφαση απαγόρευσης, «συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».

φώτο αρχείου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα