Μεσολόγγι: «Επανήλθε» το ρεύμα στο λιμάνι

11:13 24/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν τίθεται θέμα ηλεκτροδότησης του Λιμανιού Μεσολογγίου, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή διακοπών της ηλεκτροδότησης», διαβεβαιώνει η διοίκηση του Δημοτικού ΛιμενικούΤαμείου, που αφορούν παλαιά χρέη του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου, για τα οποία το νυν Δημοτικό Λ.Τ. καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποπληρωμή τους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή «Δυτικά και Στέρεα» η πρόεδρος Ευαγγελία Τσέλιου-Παναγοδήμου, από το 2015 (όπου και παραχωρήθηκε η αρμοδιότητα στο Δήμο για

ίδρυση νέου φορέα) έως σήμερα, η εκκρεμότητα παρέμεινε με αποτέλεσμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να έχει «φορτωθεί» βαρύτατες οικονομικές υποχρεώσεις του Νομαρχιακού αντίστοιχου φορέα σε ΔΕΗ, Εφορεία, ΙΚΑ, ύδρευση, επικοινωνίες και προμηθευτές, χωρίς όμως να έχει γίνει παράδοση περιουσιακών στοιχείων ή ταμειακών διαθεσίμων. Την ίδια ώρα, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ελαχιστοποίησης του λειτουργικού κόστους των υποδομών, με παράλληλη αποπληρωμή όλων των τρεχουσών υποχρεώσεων. Μετά την πληρωμή πάντως του ποσού των 20.000 ευρώ και το διακανονισμό για τις δόσεις, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε και εφόσον οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά το λιμάνι θα έχει…. φως.

Νίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα