Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:01 24/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τη στήριξή τους στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια, εκφράζουν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την επίσημη ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του. Ανάλογη ανακοίνωση υπήρξε και από τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ

Νίκο Παναγιωτόπουλο στην οποία επισημαίνει ότι «προέχει πάνω απ’ όλα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές». Αύριο (Πέμπτη) το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Μέτιου στην Κομοτηνή.

** Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη στις 8 το πρωί στα γραφεία του Κ.Ε.Α.Ο. (Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) που στεγάζονται στο ΙΚΑ Καβάλας εκπρόσωποι σωματείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Καβάλας. Κυρίαρχο αίτημα είναι η κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ καθώς και η άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για όσους έχουν εισόδημα, από επιχειρηματική δραστηριότητα, στις 12.000 ευρώ καθώς και το να μην γίνεται καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Οι επαγγελματίες ζητούν την απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη αυτασφάλισης (πρώην Ο.Α.Ε.Ε.) και ο ακατάσχετος λογαριασμός να συμπεριλαμβάνει όλους τους επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

** Στο μεταξύ, εκδόθηκε δικαστική απόφαση επί της πρώτης προσφυγής 39 επαγγελματιών της Δράμας κατά του Ο.Α.Ε.Ε., στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας με κύρια αιτήματα των επαγγελματιών τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη της κρίσης και τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά και την απαλλαγή από τις εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το χρονικό διάστημα που ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν δεχόταν τη θεώρηση βιβλιαρίων λόγω οφειλών.
Στην απόφαση που ελήφθη γίνεται τυπικά δεκτή η προσφυγή, δεχόμενη το κατ’ αρχήν νόμιμο των αιτημάτων. Παρέπεμψε όμως ένα τμήμα της υπόθεσης απευθείας στο ΣτΕ, ενώ το άλλο τμήμα θα δικαστεί σε ανώτερο δικαστήριο (Τριμελές) εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους, μαζί με τις λοιπές προσφυγές των επαγγελματιών της Δράμας. Σημαντική θεωρείται η απευθείας παραπομπή στο ΣτΕ των νομικών ζητημάτων, διότι έτσι επισπεύδεται η εξέταση τους στον ανώτερο βαθμό και άρα η οριστική επίλυση της διαφοράς, κάτι που ενδιαφέρει χιλιάδες επαγγελματίες πανελληνίως.

** Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συνυπέγραψε μαζί με τους άλλους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κείμενο που συντάχθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο και απευθύνεται προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών. Η νέα οριοθέτηση θα πλήξει ποικιλοτρόπως το εισόδημα των κτηνοτρόφων Καβάλας και Δράμας, επεσήμανε στον δήμαρχο Παγγαίου αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων της περιοχής στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

** Την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου ως προς το ζήτημα της επιμέλειας των τέκνων έθεσε για άλλη μια φορά στη Βουλή, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η σχετική ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου.

** Σε σύσκεψη για την οργάνωση κινητοποιήσεων καλούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Νικόλαου Μάρτη», στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας. «Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των σωματείων.

** Στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη (25 Οκτωβρίου), ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας. Στη διάλεξη που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Airotel Galaxy», θα μιλήσουν ο ογκολόγος του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κασαράκης και ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Γιαντζακλίδης.

** Τον 7ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» για μαθητές και μαθήτριες εφηβικής ηλικίας προκηρύσσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «eκπ@ιδευτικός κύκλος». Τα έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31η Ιανουαρίου. Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου.

** Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην περιοχή, με αισθητή την πτώση της θερμοκρασίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα