Μέσω ΔΕΥΑΛ με 175 χιλ. ευρώ η ολοκλήρωση των μελετών για το αρχαίο θέατρο

14:30 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των μελετών τεκμηρίωσης και την εκτέλεση εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Στ. Σδρόλια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων με την διάθεση κονδυλίων της τάξεως των 175 χιλιάδων ευρώ από την ΔΕΥΑΛ θα γίνει εφικτή η ολοκλήρωση των μελετών τεκμηρίωσης για το αρχαίο θέατρο

της Λάρισας και θα είναι έτσι εφικτή η ένταξη των έργων ολοκλήρωσής του στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Επρεπε να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες για να μπορέσουμε να εντάξουμε τα έργα του αρχαίου θεάτρου στο νέο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόσθεσε ότι φιλοδοξεί το καλοκαίρι του 2018 να είναι έτοιμο το αρχαίο θέατρο να φιλοξενήσει μια ξεχωριστή παράσταση.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, τόνισε ότι μέλημα της Περιφέρειας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μελετών γι’ αυτό και θα γίνεται ανά μηνιαία βάση συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του δήμου για την πρόοδο των μελετών.
Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Στ. Σδρόλια, χαρακτήρισε ευτύχημα ότι στην όλη προσπάθεια είναι συμπαραστάτες ο δήμος Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού ολοκληρώνουν τις σχετικές μελέτες που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν το υπουργείο Πολιτισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα