Μελβούρνη: 300.000 € πρόστιμο σε blogger που υποδυόταν την καρκινοπαθή

16:33 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μικρή αυτοκρατορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη στην εξαπάτηση και την εκμετάλλευση της ευαισθησίας του κόσμου έφτιαξε η 25χρονη Μπελ Γκίμπσον. Χιλιάδες άνθρωποι τη λυπήθηκαν για την ψεύτικη μάχη της με τον καρκίνο, πείστηκαν να κάνουν δωρεές και την καλούσαν σε εκπομπές, στις οποίες έδινε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς. Η δικαστής της επέβαλε πρόστιμο ίσο με 300.000 ευρώ, όσα ήταν και τα έσοδά της.

Η απάτη της Γκίμπσον ξεκίνησε το 2013. Μέσα από το μπλογκ της ισχυριζόταν ότι είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και

ότι τον θεράπευσε ακολουθώντας εναλλακτικές θεραπείες και διατροφή χωρίς γλουτένη. Κυκλοφόρησε βιβλίο μαγειρικής και εφαρμογή κινητών με τις συμβουλές της. Όταν όμως οι πιο καχύποπτοι της ζήτησαν να παρουσιάσει τα ιατρικά έγγραφα, αρνήθηκε και μετά τις πιέσεις αποκάλυψε το ψέμα.

Ακόμη χειρότερη όμως ήταν η υπόσχεση ότι θα βοηθήσει πραγματικά άρρωστους ανθρώπους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο 7χρονος Τζόσουα που έχει όγκο στον εγκέφαλο. Υποτίθεται ότι θα έδινε τα έσοδα μίας εβδομάδας στην οικογένειά του, πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν τα προϊόντα της αλλά τα χρήματα μπήκαν στην τσέπη της. Η οικογένεια την κατηγορεί ότι τους προσέγγισε, για να αποσπά πληροφορίες για τα συμπτώματά του.

Η δικαστής είπε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η Γκίμπσον προστάτευε την εικόνα της. Αρνήθηκε να εμφανιστεί στην αίθουσα σε όλη τη διάρκεια της δίκης και δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Παντελής Γκόνος

Keywords
Τυχαία Θέματα