Σάρωναν τα μετάλλια (205) οι βετεράνοι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου

15:56 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 205 μετάλλια εκ των οποίων τα 86 χρυσά, 70 ασημένια και τα υπόλοιπα χάλκινα επέστρεψαν στις αποσκευές τους οι βετεράνοι αθλητές στίβου από το Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Οι Έλληνες αθλητές είχαν δυναμική παρουσία, παρά το γεγονός ότι η αντιμετώπιση που έτυχαν από τους κριτές και διοργανωτές δεν ήταν η καλύτερη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Παναγιώτης Αγόρου αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που είχαν από τον Βούλγαρους κριτές τόσο ο ίδιος στο

ακόντιο όσο και άλλοι αθλητές από την Ελλάδα, των οποίων οι προσπάθειες τους κρίθηκαν άκυρες.

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από τους διοργανωτές και κυρίως τους κριτές, οι Έλληνες αθλητές σάρωσαν και πέτυχαν και νέα πανελλήνια ρεκόρ .

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιάννης Κυριάκος που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και πέτυχε Βαλκανικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια και χρυσό στα 400μ. « Είχαμε δυναμική παρουσία και το αποδείξαμε με την κατάκτηση των 205 μεταλλίων. Όλοι οι αθλητές προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε η ελληνική αποστολή να σαρώσει τα μετάλλια. Παράλληλα πετύχαμε και Βαλκανικά και Πανελλήνια ρεκόρ».

Ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο κατέκτησε στις ρίψεις η Μαρία Τυορσουνίδου, ενώ ο Χρήστος Ψαρογεώργος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Δυο χρυσά κατέκτησε η Ράμζα Διαμαντή στο μήκος και στο τριπλούν , ενώ Χριστίνα Μαραγιάννη αργυρό στα 5.000 μ. και η Βασιλική Κόστα χάλκινο στα 10.000 μ.

Επίσης, την 4η θέση κατέλαβε στα 200μ. ο Γιώργος Γκουζιώνης, την 6η θέση στα 800μ. ο Παναγιώτης Περήφανος και την 8η ο Γιώργος Μανώλας στο μήκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα