Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: υποδέχεται τη νέα σεζόν με 67 παραγωγές

14:30 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου ένα πρόγραμμα πιστό στη στρατηγική ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Μιλώντας με αριθμούς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει 67 βασικές παραγωγές, με πλήθος παραστάσεων και παράλληλων δράσεων ώστε ο ΟΜΜΘ να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στη νέα

περίοδο συνεχίζεται και διευρύνεται η συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, όπως η ΚΟΘ, η ΣΟΔΘ, το ΚΩΘ, το ΚΘΒΕ, τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα Μουσεία της πόλης, το ΑΠΘ (με το οποίο πρόσφατα υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, o Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η Ισραηλινή Κοινότητα Θεσσαλονίκης κλπ. Το Μέγαρο δίνει το παρόν και στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το ΚΜΣΤ φιλοξενώντας την εναρκτήρια εκδήλωση και την ημερίδα λήξης της διοργάνωσης. Επιπλέον η ΜΟYSA θα συνεχίσει να δίνει το δικό της στίγμα με συναυλίες εντός του Μεγάρου, αλλά και με μουσικές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, συλλόγους και σημεία μέσα στη πόλη.

Ενεργή είναι η συμμετοχή του Μεγάρου και στο Έτος Ελλάδας – Κίνας, καθώς το «The Guangzhou Ballet» θα συμμετέχει με τις παραστάσεις του Καρυοθραύστη, αλλά και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Li Biao θα διευθύνει τη MOYSA στη Χριστουγεννιάτικη της συναυλία. Σολίστας στη συναυλία αυτή θα είναι ο Κινέζος Hao Υilei, νικητής το 2017 στο διαγωνισμό πιάνου Γιώργος Θυμής. Φέτος διοργανώνεται και το 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, που εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει μια ακόμα ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση στο προγραμματισμό του Μεγάρου.

Παιδιά, νέοι, άνεργοι, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες παραμένουν στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και μέσω της τιμολογιακής πολιτικής του ΟΜΜΘ, αλλά και της ενίσχυσης της δημιουργικότητας τους στον τομέα του πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, ας σημειωθεί ότι ο χώρος δοκιμών της MOYSA, που δημιουργήθηκε στο Μ2 στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος εκτός από χώρος προετοιμασίας της ορχήστρας σύντομα θα αποτελέσει και χώρο γόνιμης συνάντησης νέων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων της πόλης μας.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν παραγωγές, συνεργασίες και θεματικοί κύκλοι όπως:

Reworks Festival: Reworks Agora – Διεθνές ΦόρουμΚ.Ο.Θ.Κύκλος Μουσικής ΔωματίουΚύκλος Διαλέξεων με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης52α ΔημήτριαΣ.Ο.Δ.Θ.Φιλαρμονική του ΔήμουΘέατρο στο ΜέγαροΔιάσημοι ΣολίστΜΟΥSAThe Met Live in HD σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤ1Θεματικός Κύκλος: Λόγος για τη ζωή, από την αρχαιότητα ως σήμεραΠόλεμος – Προσφυγιά – ΜετανάστευσηΘέατρο για παιδιά (Με το Μαγικό Αυλό και Τα Αληθινά Δώρα του Αϊ-Βασίλη)1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: Les Goûts RéunisΚύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων8ο Εργαστήρι Σύγχρονης ΜουσικήςΕλληνική Μουσική στο ΜέγαροΤα κλασικά αριστουργήματα … αλλιώςΡεσιτάλ για βιολί και πιάνοΌπερα στο Μέγαρο Jacques Offenbach: La Belle HélèneΣ.Φ.Μ.Θ.Musical στο Μέγαρο: Jesus Christ SuperstarPiandaemonium 6 πιάνα – 12 πιανίστεςThe Guangzhou Ballet: Ο ΚαρυοθραύστηςΧριστούγεννα στο Μέγαρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο

Τη φετινή σεζόν ανοίγει η φιλοξενία του Διεθνούς Φόρουμ Reworks Agora στις 13/9 που γίνεται στο πλαίσιο του Reworks Festival και περιλαμβάνει ομιλίες για τον χώρο της μουσικής καθώς και συναυλία του Volter Bertelann (Hauschka), που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ μουσικής για την ταινία «Lion» (2016).

Keywords
Τυχαία Θέματα