Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Βόλο

22:03 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.


Στην ομιλία του ο Κ. Στεργίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται οι πολίτες να υψώσουν

το δικό τους τοίχο, την δική τους κοινωνική συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τα προηγούμενα. Αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο eurogroup και τι περιλαμβάνει όπως:
Μεγάλη μείωση του αφορολόγητου για όλους από τα 8.600 στα 6.000
Νέα μεγάλη μείωση στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, επιδόματα πρόνοιας.
• Εδραιώνονται και επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η δουλειά με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
Νέα μείωση στο κατώτατο μισθό των 586.
• Απελευθέρωση απολύσεων.
• Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων άρα μεγαλύτερη μείωση μισθών.
«Και επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες, παίρνουν τα μέτρα τους.

Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσουν και να απαγορεύσουν και άλλο την συνδικαλιστική δράση. Στην ουσία όμως θέλουν να περιορίσουν τη δράση του ταξικού κινήματος, γιατί τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές τους έχουν στο τσεπάκι τους.
Και ενώ αυτά συμφώνησαν εχτές, οι μαέστροι της εξαπάτησης και του ψέματος βγήκαν και είπαν ότι για κάθε ευρώ που θα μας παίρνουν θα μας επιστρέφουν ένα»

Τέλος επισήμανε ότι πρέπει οι πολίτες να διεκδικήσουν μία σειρά αιτημάτων όπως αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, μείωση της φορολογίας, να σταματήσουν οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα