Μέχρι 30 Μαρτίου λύση για τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

12:37 24/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αυστηρή τήρηση και υπό στενή παρακολούθηση, συγκεκριμένου και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος μέχρι και τις 30 Μαρτίου, για την ουσιαστική και οριστική αντιμετώπιση του αδιεξόδου των τελευταίων μηνών, με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, κατέληξε μετά από «συμφωνία κυρίων» η χθεσινή, μία ακόμη, κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία, μεταξύ άλλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ζακύνθου, προκύπτει ότι η δημοτική αρχή υπέδειξε νέο προς αδειοδότηση

χώρο στην ορεινή περιοχή του «Βραχιώνα», για τον οποίο, υπήρξε συμφωνία στην εν λόγω σύσκεψη και απόφαση επίσπευσης των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και στον οποίο θα εγκατασταθεί και λειτουργήσει η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής της ενδιάμεσης διαδικασίας, μέχρι να γίνει δοθεί η οριστική λύση με την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη θέση «Λίβας».

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει για να ξεκινήσει η ενδιάμεση διαδικασία, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αποκομιδή των σκουπιδιών και η προσωρινή μεταφορά και εναπόθεσή τους στον ΧΥΤΑ του Σκοπού, με τον αρμόδιο υπουργό να ζητά από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των κατοίκων του νησιού, συμβάλλοντας ο καθένας από την πλευρά του και βάσει των αρμοδιοτήτων του, στην άμεση λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, απειλεί τη δημόσια υγεία και επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό.

Στη σύσκεψη, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις, ζητήθηκε, επίσης, από τον υπουργό Εσωτερικών, να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία του δημάρχου Ζακύνθου με τη γενική γραμματεία συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ενημέρωση για την εξέλιξη του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, ώστε αυτό να μην παρεκκλίνει από τη δεσμευτική ημερομηνία για την εφαρμογή του.

Τέλος, στη συνάντηση εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, τον γ.γ. συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του αρμόδιου υπουργείου, Ευάγγελο Καπετάνιο και τον γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδας-Ιονίου Διονύση Παναγιωτόπουλο, συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας και ο πρόεδρος του τοπικού ΦοΔΣΑ Παναγιώτης Μυλωνάς.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα