Με τη λάμψη των ολυμπιονικών του ταεκβοντό

17:33 5/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή πεντακοσίων αθλητών από 37 συλλόγους ταεκβοντό της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το 5ο Πανσερραϊκό Kid cup.

Αθλητές ηλικίας από 6 έως 15 ετών ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα στα ταπί του Κλειστού γυμναστηρίου της πόλης των Σερρών. Κεντρικά πρόσωπα των αγώνων,

που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Α.Γ.Σ. Πρωτέας Σερρών, ήταν οι δύο ολυμπιονίκες, ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, Αλέξανδρος Νικολαϊδης και η ασημένια Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των +67 κιλών το 2004 στην Αθήνα, Έλλη Μυστακίδου.


Οι δύο ολυμπιονίκες Νικολαϊδης και Μυστακίδου βραβεύτηκαν από τους προπονητές του Α.Γ.Σ. Πρωτέα Σερρών Παναγιώτη και Σάββα Δανιηλίδη.

«Είναι πολύ ευχάριστο να παραβρίσκομαι σε μια τέτοια εκδήλωση με τόσα πολλά παιδιά να φοράνε στολές και να αγωνίζονται. Νομίζω ότι ο μαζικός αθλητισμός με αυτήν την εικόνα και σε αυτή τη μορφή είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ενώ όσον αφορά το αν οι επιτυχίες οι δικές του και των άλλων ολυμπιονικών (Μυστακίδου, Μουρούτσου) άνοιξαν το δρόμο και έφεραν πολλά παιδιά στο ταεκβοντό τόνισε: «Νομίζω και θέλω να ελπίζω ότι αυτό έχει γίνει με την ενασχόληση πολλών παιδιών με το άθλημα μας. Βέβαια, υπήρχαν πολλές άλλες επιτυχίες πριν από τις δικές μας αλλά εμείς ήμασταν στα καλύτερα μας χρόνια, στους Ολυμπιακούς αγώνες και καταφέραμε να κάνουμε τότε τις νίκες μας. Σίγουρα, ανέβηκε το άθλημα από τότε, ελπίζω να εμφανιστούν κι άλλα παιδιά στο μέλλον για να το ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά και τα παιδιά αυτά να πολλαπλασιαστούνε και να γίνουν ακόμα περισσότερα».

Πολύ όμορφη εικόνα από τα ταπί του Κλειστού γυμναστηρίου Σερρών που «γέμισαν» με το ταλέντο των νεαρών αθλητών.

Μεγάλες επιτυχίες περιμένει η Έλλη Μυστακίδου από αυτά τα παιδιά τα επόμενα χρόνια. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του 2004 μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε «Είναι πάρα πολύ όμορφες και σημαντικές τέτοιες διοργανώσεις. Είναι καλό να γίνονται για την ανάπτυξη του αθλήματος. Θα ήθελα να πω ένα μπράβο στους προπονητές του συλλόγου του Πρωτέα Σερρών, τον Παναγιώτη και τον Σάββα Δανιηλίδη γιατί αυτοί οι μικροί αθλητές είναι το μέλλον του ταεκβοντό, αυτοί που θα φέρουν μεγαλύτερες επιτυχίες στο άθλημα».

Αθλητές ηλικίας από 6 έως 15 ετών ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα στα ταπί του Κλειστού γυμναστηρίου Σερρών

Αυτοί οι αγώνες είναι γιορτή για τον Σερραϊκό αθλητισμό τόνισε ο διοργανωτής, ο προπονητής Παναγιώτης Δανιηλίδης που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ευχαρίστησε τους προπονητές και τους αθλητές που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, τους χορηγούς και το Επιμελητήριο Σερρών που στήριξε τη διοργάνωση. «Το ταεκβοντό έχει μεγάλη παράδοση στο Νομό Σερρών, καλλιεργείται από πολλούς συλλόγους και είναι άθλημα που πλάθει χαρακτήρα, σεβασμό, πειθαρχία και φυσικά μαθαίνει την αυτοάμυνα αφού οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες. Εμείς θέλουμε να παρακινήσουμε κι άλλα παιδιά να έρθουν σε αυτήν τη γιορτή για το άθλημα μας, πολλά παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό» υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης.


Όλοι οι μικροί αθλητές ήθελαν να βγούνε φωτογραφία με τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη.Οι αγώνες είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρονΗ μασκότ των αγώνων… έκλεψε την παράστασηΚατάμεστο από κόσμο το κλειστό γυμναστήριο ΣερρώνΟ ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε στο μικρόφωνο της κάμερας της ΕΡΤ3Στο μικρόφωνο της κάμερας της ΕΡΤ3 μίλησαν και οι αυριανοί πρωταθλητές

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα