Με μικρή συμμετοχή οι συγκεντρώσεις για υγεία και παιδεία στη Μαγνησία

15:12 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μικρή συμμετοχή, κυρίως συνδικαλιστών, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σήμερα για τη θωράκιση του συστήματος υγείας, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, μόνιμες προσλήψεις και Βαρέα και ανθυγιεινά.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης, “Στόχος μας

να προτάξουμε τα προβλήματα και ζητήματα για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και να θέσουμε θέματα με την παιδεία και ζητήματα του δημόσιου τομέα. Σε μια περίοδο που ο κορονοϊός “δείχνει τα δόντια του” οι τομείς υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας κάτι που μέχρι σήμερα δεν το χουμε δει από την Πολιτεία”.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η συμμετοχή στην απεργία και στην κινητοποίηση είναι χαμηλή, τόνισε ότι “ο κόσμος πρέπει να βγει και να διαμαρτυρηθεί για να έχει αυτά που πρέπει για να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή”. Αναφορικά με τα ποσοστά συμμετοχής, επεσήμανε ότι “τα ποσοστά των τελευταίων απεργιών είναι πολύ μικρά. Υπάρχει μια υποθήκευση μισθού, η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και πλέον ο κόσμος έπαψε να πιστεύει, γιατί οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών, καταρρίφθηκαν σε μια νύχτα”.

 

Συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στον Άγιο Νικόλαο

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, εκπρόσωποι σωματείων του Δημοσίου που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ζήτησαν μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν μικρή και έγινε στην οδό Ερμού, στο ύψος του Αγ. Νικολάου, ενώ ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μαργιετάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κ. Λίλα Πέτρου που είναι μέλος του Δ.Σ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι “η κατάσταση στα σχολεία δεν πάει άλλο, με τον αριθμό των μαθητών να ξεπερνά σταθερά τα 20 παιδιά και ζήτησε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί. όπου στις τάξεις υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών και ζητάμε να μειωθεί ο αριθμός στα 15 παιδιά, να δημιουργηθούν νέες αίθουσες και να προσληφθούν εκπαιδευτικοί. Στα Νηπιαγωγεία, τόνισε, δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid, γιατί οι αίθουσες είναι πολύ μικρές και στις αίθουσες συνωστίζονται 20 και 25 παιδιά”.

Στο 25%-30% κινήθηκε το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία μεταξύ των εργαζομένων στο ΙΚΑ όπου λείπουν υπάλληλοι, ενώ στον ΕΦΚΑ Βόλου υπάρχουν ουρές των ασφαλισμένων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά και λόγω μη σωστού προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαπληκτισμοί και φωνές διαμαρτυρίας καθημερινά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα