Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη Λήμνο

15:03 14/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία στη Μύρινα Λήμνου, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο .

Στη συγκέντρωση μίλησε στην αρχή ο Μιχάλης Σοφικίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για το ρόλο και τις επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων στον ελληνικό λαό και το λαό της Λήμνου και κάλεσε σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Ακολούθησε η ομιλία του Σταύρου Τάσσου, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Ο Σταύρος Τάσσος αναφέρθηκε στις εγκληματικές για τους λαούς πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουν και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου με το δράμα των προσφύγων και τα απαράδεκτα hot spot για τα οποία βαρύτατες ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης και στα θέματα που καίνε τους νησιώτες όπως είναι οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, τις υποδομές, τη στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών από πολυεθνική εταιρεία και ανέπτυξε τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στο περιφερειακό συμβούλιο και του ΚΚΕ στη βουλή.

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου, ο οποίος ανέδειξε το χαρακτήρα των Δήμων και της Τοπικής Διοίκησης ως το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού έτσι όπως διαμορφώθηκε με τους νόμους ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ. Είπε μεταξύ άλλων ότι αυτό το χαρακτήρα τον δέχτηκαν τόσο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή όσο και οι άλλοι συνδυασμοί για το Δήμο της Λήμνου που αυτοχαρακτηρίζονται ως «ανεξάρτητοι».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «ανεξάρτητους» είπε ότι «ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά για να βλέπουμε ότι οι «ανεξάρτητοι» υποστηρίζονται συνολικά ή εν μέρει από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων του κεφαλαίου ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ». Ακόμη αναφέρθηκε στις μετακινήσεις υποψηφίων από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, ως αποτέλεσμα των εκβιασμών και των ρουσφετιών που αναδείχνουν τη σαπίλα του συστήματος και στη Λήμνο.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δράση των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ανέδειξαν τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της Λήμνου γενικότερα και κάλεσε σε μαζική στήριξη του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των 70 υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της Λήμνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο Δήμο Λήμνου και στις Κοινότητες Μύρινας, Κάσπακα, Ατσικής και Ρωμανού.

Περιοδεία στη Μύρινα

Την Κυριακή 12 Μαϊου, κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΚΚΕ με τους υποψηφίους ευρωβουλευτή Μιχάλη Σοφικίτη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Σταύρο Τάσσο και Δήμαρχο Λήμνου Κώστα Μαδυτινό, περιόδευσε στη Μύρινα όπου διακινήθηκε και συζητήθηκε το πρόγραμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λήμνου με τους κατοίκους της πόλης.

The post Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη Λήμνο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα