Με ενιαία στάση στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα με την τρόικα

09:46 4/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενιαία είναι η στάση των πολιτικών αρχηγών σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που θα συζητηθούν από σήμερα με την τρόικα.«Προσερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος θα συναντηθεί

τελικα, το απόγευμα με την τρόικα.

Μειωμένο 10-15%, το τέλος θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ


Αναφορικά με το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων χώρων, όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, για φέτος και μόνο, θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ ενώ αναφορικά με τον ενιαίο φόρο, θα ισχύσει σε μόνιμη βάση από το 2014.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διευκρίνιζαν μετά την σύσκεψη, ότι η πρόταση που συμφωνήθηκε να τεθεί στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, είναι ότι θα αντικατασταθεί το τέλος από τον ενιαίο φόρο ακινήτων και θα εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή, σύμφωνα με πληροφορίες της τάξης του 10-15%.

Αυτό όμως, όπως διευκρίνιζαν θα επιφέρει απώλειες εσόδων γύρω στα 200 εκατομμύρια Ευρώ, η οποία θα καλυφθεί:


Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.


-Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΤΗΔΕ.


Και από την κατάργηση άλλων εξαιρέσεων ενώ προσπάθεια θα γίνει επίσης, να ενταχθούν στο σύστημα και τα αγροτεμάχια.


Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της ΝΕΤ Γ. Τρουπή, συζήτηση έγινε και για το Δημόσιο, όπου αποφασίστηκε ότι στηρίζεται το σχέδιο Μαντιάκη το οποίο χαρακτήρισαν αξιόπιστο ενώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα