Με δύο τροπολογίες το θέμα του ΕΣΡ στη Βουλή (Live-video)

16:25 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο τροπολογίες κατέθεσε τελικά στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών. Με την πρώτη αναστέλλεται το επίμαχο άρθρο που μετέφερε τις αρμοδιότητες της αδειοδότησης από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και με την δεύτερη ορίζεται ότι για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νίκος
Παππάς: Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι, «Νομίζω ότι μετά από πολλά επεισόδια στο ζήτημα των αδειών αυτή τη στιγμή διαγράφεται μια πορεία σύγκλισης των κομμάτων. Στην τελευταία Διάσκεψη διαφάνηκε ότι πολλά κόμματα θέλουν να ανταποκριθούν στη συνταγματική τους υποχρέωση και να συμβάλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Στη συνέχεια, εξήγησε το σκεπτικό των δύο τροπολογίων, «Φέρνουμε λοιπόν σήμερα δύο τροπολογίες. Η πρώτη αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ -θυμίζω ότι το 2Α μετέφερε για την πρώτη και μόνη φορά της εφαρμογής του νόμου την αρμοδιότητα από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ, πληροφορούμαστε ότι με οριακή πλειοψηφία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του», και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία σήμερα αλλά οφείλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν δεν ήταν αυτή η πρακτική. Υπήρχαν σταθμοί χωρίς άδεια και ένα ΕΣΡ του οποίου η νομιμότητα είχε αμφισβητηθεί. Ερχόμαστε να αναστείλουμε το 2Α αν και είναι εκ του περισσού διότι αυτό προέβλεπε τη μεταφορά της αρμοδιότητας για μία και μόνη φορά. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε διαγωνισμός στο εξής θα γίνει από το ΕΣΡ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη δεύτερη τροπολογία η οποία αφορά τον αριθμό των αδειών. «Θυμίζω ότι σε όλα τα προηγούμενα νομοθετήματα ο αριθμός των αδειών ήταν θέμα υπουργικής απόφασης με γνώμη του ΕΣΡ. Δυστυχώς αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου και έγινε σφοδρή και ανήθικη κριτική. Φέρνουμε τη ρύθμιση όπου η αιτιολογημένη γνώμη γίνεται σύμφωνη. Είναι μια γενναία ρύθμιση από την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα