Με ασφάλεια 500 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή – Συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς

12:01 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν την πόρτα της νέας προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ, μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται στην είσοδο για να εισέλθουν, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας για την μεταφορά τους που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στο κεντρικό δρόμο όπου διανυκτέρευσαν για ένατη νύκτα.

Όλα εξελίσσονται ομαλά, ενώ μετά την καταγραφή και ταυτοποίησή τους, γίνεται και υγειονομικός έλεγχος (rapid covid test) σε όλους όσοι εισέρχονται στη δομή. Μέχρι σήμερα, στα 2.300 άτομα, έχουν

εντοπιστεί 56 θετικοί στον κορονοϊό.

 

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 8 το πρωί, αρχικά με 70 γυναίκες αστυνομικοί να μπαίνουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο δρόμο και να μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ και στην συνέχεια οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις όπου τους μεταφέρουν όλους με ασφάλεια  στη νέα δομή.

The post Με ασφάλεια 500 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή – Συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα