Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στη νέα δομή Καρά Τεπέ (video)

12:01 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί επιχείρηση για την μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη νέα προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, που διανυκτέρευσαν για ένατη μέρα χθες στον κεντρικό δρόμο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της ΕΛ.ΑΣ.,  έχουν αποκλείσει την περιοχή απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία καθώς και τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Ήδη 70 γυναίκες αστυνομικοί έχουν μπει στον

άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο δρόμο και μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ και στην συνέχεια οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις θα προσελκύσουν τους άνδρες για να τους μεταφέρουν και αυτούς στη νέα δομή. Μέχρι αυτή την ώρα η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, ήδη 450 άτομα έχουν μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ, 250 έχουν ήδη εισέλθει στη δομή, μετά τους σχετικούς υγειονομικούς ελέγχους (rapid covid test)και τα υπόλοιπα 200 άτομα αναμένουν. Η ροή προς την νέα δομή συνεχίζεται.

 

The post Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στη νέα δομή Καρά Τεπέ (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα