Με 150 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για το 2013-14

18:06 29/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη συνέχιση της χρηματοδότησης της επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Η δράση, η οποία υλοποιείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής
Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, θα χρηματοδοτηθεί και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150 εκατ. ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η ΚΥΑ αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη προσθέτοντας ότι «για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για τα τμήματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση».

Με την εξασφάλιση του ποσού, το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια, ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τα παιδιά στην έναρξη του σχολικού έτους.Μέσω της δράσης επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες για να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.

Σχετική είδηση:
Πρόταση προς την ΕΕ για την χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της ανεργίας
Keywords
Τυχαία Θέματα