«Μαθήματα Αλληλεγγύης» για 2η χρονιά στον Δήμο Λαγκαδά

13:45 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μαθήματα Αλληλεγγύης» για 2η χρονιά στον Δήμο Λαγκαδά: Δωρεάν εκμάθηση ξένης γλώσσας για τους μαθητές του Δήμου.

Είκοσι εννέα (29) συνολικά μαθητές του Δήμου μας φοίτησαν ΔΩΡΕΑΝ κατά την περσινή σχολική χρονιά σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών της περιοχής μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα Αλληλεγγύης» που υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά.

Η κοινωνική δράση που συνεχίζεται για 2η χρονιά

φέτος, στοχεύει στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης για όλα τα παιδιά του Δήμου μας, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στην εκμάθηση ξένης γλώσσας. Η επιλογή των είκοσι εννέα δικαιούχων κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Γονέων των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Η θερμή ανταπόκριση των ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος. Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ελπινίκη Ανδρεάδου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Μάρκου, ευχαριστούν θερμά τους ιδιοκτήτες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για τη συμμετοχή τους στην κοινωνική δράση κατά το έτος 2016 – 2017. Η έμπρακτη στήριξη και η ευαισθησία τους ήταν πολύ σημαντική για την εκπαίδευση των μαθητών μας, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας και δοκιμάζει την ελληνική οικογένεια.

Συνεργαζόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών:

Γαζέτης Γρηγόριος, ΖαγκλιβέριΖαχαρία Ευανθία, Λαγκαδάς – ΛαγυνάΚαραρούδη Αναστασία, Άγιος ΒασίλειοςΚοτσώνη Παναγιώτα, ΛαγυνάΛέτσιου Περσεφόνη, Ασκός – ΣοχόςΜανωλούδη Μέλισσα, Λαγκαδάς – ΛαγυνάΜαυρίδου Ζωή, ΛαγκαδάςΝικολή Θεοδώρα, Κριθιά – ΆσσηροςΠόνη Δήμητρα, ΛαγκαδάςΤαυρίδου Ευανθία, Λαγκαδάς

Υποβολή αιτήσεων για το νέο σχολικό έτος 2017 – 2018

Ο Δήμος Λαγκαδά συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της περιοχής μας, προσφέροντας υποτροφίες για εκμάθηση ξένης γλώσσας σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

Το πρόγραμμα υποτροφιών περιλαμβάνει:

Τη συνέχιση της φοίτησης στην επόμενη τάξη για τους μαθητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά την περσινή χρονιά και το ολοκλήρωσαν επιτυχώς.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (σε περίπτωση πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας), κάρτα ανεργίας γονέων και αποδεικτικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχουν)

Νέες υποτροφίες για παιδιά γεννημένα τα έτη 2008 έως 2010

Προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι τα παιδιά να μην έχουν εγγραφεί σε οποιοδήποτε Κέντρο Ξένων Γλωσσών κατά τη φετινή χρονιά και να είναι Δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Α. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Β. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

Γ. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (σε περίπτωση πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας)

Δ. Εκκαθαριστικό Σημείωμα έτους 2016, αντίγραφο Ε1 και Ε9 από τα οποία να προκύπτει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Ε. Κάρτα ανεργίας γονέων (εφόσον υπάρχει)

ΣΤ. Απόφαση ΚΕΠΑ για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% για οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας (εφόσον υπάρχει)

Ζ. Μισθωτήριο Συμβόλαιο κατοικίας (εφόσον υπάρχει)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Υποβολή αιτήσεων:

Τμήμα Πρόνοιας Δήμου Λαγκαδά

Χρ. Σμύρνης 29, κτίριο ΥΚΠΑΑΠ, 1ος όροφος – Λαγκαδάς

Δημοτικό Κατάστημα Σοχού – ΣοχόςΔημοτικό Κατάστημα Καλινδοίων – ΖαγκλιβέριΔημοτικό Κατάστημα Ασσήρου – Άσσηρος

Για περισσότερες πληροφορίες, οι συνδημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2393 330237 & 23940 20802

Keywords
Τυχαία Θέματα