Ματαίωσε την συνάντησή του με τους New York Times o Τραμπ

18:04 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια προγραμματισμένη, για σήμερα, συνάντηση με τους New York Times, ματαίωσε ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα από τις 20 Ιανουαρίου, έχει, κατά καιρούς, επικρίνει την εφημερίδα.

Ο ίδιος, σε πρωινές αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο Twitter,

εξέφρασε τα παράπονα του για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη και έναν «απαίσιο τόνο» από πλευράς της εφημερίδας.

«Ακύρωσα τη σημερινή συνάντηση με τους προβληματικούς @nytimes όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνάντησης άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό», έγραψε ο Τραμπ. Σε δεύτερη ανάρτηση συμπλήρωσε: «Ίσως να οργανωθεί νέα συνάντηση με τους @nytimes. Στο μεταξύ συνεχίζουν να με καλύπτουν ανακριβώς και μ’ έναν απαίσιο τόνο!»

Η ματαίωση της συνάντησης με την εφημερίδα The New York Times συνέβη μια ημέρα αφού ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας συναντήθηκε με παρουσιαστές τηλεοπτικών ειδήσεων και στελέχη της βιομηχανίας της ενημέρωσης και δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Washington Post η συνάντηση αυτή ήταν «εριστική».

Εκπρόσωπος των New York Times δήλωσε, πως η εφημερίδα δεν γνώριζε ότι η συνάντηση είχε ματαιωθεί μέχρι την ανάρτηση του μηνύματος του Τραμπ στο Twitter γύρω στις 6:30 π.μ. (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας). Η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης χθες Δευτέρα, ζητώντας να είναι Off the Record, όμως η εφημερίδα αρνήθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, Αϊλίν Μέρφι και συμπλήρωσε: «Τελικά καταλήξαμε μαζί τους στο συμπέρασμα ότι θα επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο για μια μικρή Off the Record συνάντηση και μια μεγαλύτερη On the Record με δημοσιογράφους και αρθρογράφους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα