Π. Καλογιάννης: Στις μισές γεωτρήσεις είναι κομμένο το ρεύμα

18:02 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η σύσκεψη των αγροτικών φορέων με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κρίνεται ως θετικό βήμα από την πλευρά των αγροτών του νομού Λάρισας. Οι μόνες ενστάσεις, αφορούν τη διαδικασία της σύσκεψης, στην οποία θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι αγρότες και ανοικτή για όλους.

«Υπήρξε μια μυστικοπάθεια και δεν γνωρίζω τους λόγους που ήταν κλειστή αυτή η σύσκεψη. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να είναι πιο πολλοί οι αγρότες. Αυτό δεν έγινε. Ωστόσο, θεωρούμε πως η κίνηση ήταν προς τη θετική κατεύθυνση».

Αυτό

επεσήμανε στην ΕΡΤ Θεσσαλίας, το μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών και υπεύθυνος για τη βιομηχανική τομάτα ο κ. Παναγιώτης Καλογιάννης που άφησε να νοηθεί ότι μετά τη διάλυση της παλαιάς Ένωσης, η εκπροσώπηση των αγροτών από του νεοσύστατους συνεταιρισμούς δεν είναι η ενδεδειγμένη.
Ο νεαρός αγροτοσυνδικαλιστής άφησε αιχμές για την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , τονίζοντας ότι » αυτός ο υπουργός δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών και κακώς κατά την άποψη μου διατηρήθηκε στη θέση του, οι αγρότες είναι εξοργισμένοι».

Ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον των αγροτών, με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται, από προγράμματα και επιστροφή πετρελαίου και έχουν ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους από την εφορία.

«Την ώρα που μιλάμε οι μισές γεωτρήσεις στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και ειδικότερα στην Χάλκη έχει γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή δεν πλήρωσαν έναν λογαριασμό. Ζητούμε την κατανόηση της ΔΕΗ γιατί δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε. Είμαστε στην περίοδο της σποράς σιτηρών και ψυχανθών και δεν μας φθάνουν τα χρήματα για να αγοράσουμε εφόδια. Σπέρνουμε χωρίς τις κατάλληλες φροντίδες. Γι αυτό ζητάμε τα χρήματα που μας οφείλονται να έρχονται στην ώρα τους. Μέχρι στιγμής δόθηκε το 49% των οφειλών, ελπίζουμε να δοθούν σύντομα και τα υπόλοιπα».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι «τις ημέρες αυτές ενημερώνουμε τους αγρότες για την κατάσταση που διαμορφώνεται, ζητώντας τους την άποψη τους και τη διάθεση τους για κινητοποιήσεις. Πριν αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται, ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των αγροτών μαζί με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, τότε θα κληθούμε για τις οριστικές μας αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα