Μαγνησία: Συνέχεια δράσεων για μια Αλόννησο χωρίς πλαστική σακούλα

11:04 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» εξέφρασε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. Αφορμή των διήμερο δράσεων , 2-3 Ιουλίου, που υλοποίησε η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος στο οποίος συμμετέχουν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και τη MOM/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa

και τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου.

Οι δράσεις αυτές, που συνέπεσαν με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας (3/7),αποσκοπούσαν στην περαιτέρω διάχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στο συγκεκριμένο απόρριμμα και παράλληλα στην αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας υλοποίησης της πρωτοβουλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαφίνης τα πρωϊνά στου Σαββάτου και την Κρυιακής καθαρίστηκαν παραλίες της Αλοννήσου και νησιά του Θαλάσσια πάρκου ενώ μοιράστηκαν πάνινες σακούλες στους καταστηματάρχες. Επιπλέον τα απογεύματα στο λιμάνι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενημερώθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον και για τις υλοποιηθείσες δράσεις της πρωτοβουλίας «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες».

Μάλιστα σήμερα στις 11:30 θα μοιραστούν στα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον οι δράσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα