Μάγεψαν τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου στην ετήσια συναυλία

09:07 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρέτισαν τη σχολική χρονιά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από νότες και ήχους της παραδοσιακής, έντεχνης και σύγχρονης μουσικής στο πλαίσιο της ετήσιας συναυλίας των Μουσικών Συνόλων του σχολείου επί τη ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς.

Πρώτος σταθμός του μουσικού πλου της 28ης Ιουνίου ήταν το Σύνολο Κρουστών (υπεύθυνοι διδάσκοντες: Ι. Μακρυγιάννης Ιωάννης και Ζ. Τόλιου Ζωή), που ξενάγησε το κοινό σε μουσικά μονοπάτια

του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Χρυσομάλλη σε πρωτότυπη και ανατρεπτική καλλιτεχνική σύμπραξη με παραδοσιακή μουσική σύνθεση της ευρύτερης περιοχής της Θράκης (Συγκαθιστός ).
Δεύτερος σταθμός στην μουσική ατζέντα της βραδιάς υπήρξε ο Νίκος Κυπουργός, συνθέτης ανοιχτός σε ηχητικές προκλήσεις, πολυσυλλεκτικός, που συστήθηκε στους παρισταμένους με δύο μικρά μουσικά διαμαντάκια μέσα από «Τα μυστικά του κήπου», εκπροσωπούμενα από το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ MUSICARTE, με υπεύθυνη διδάσκουσα την Εύη Τσιούκα.

Η σκυτάλη δόθηκε στους παραμυθένιους ήχους της Ελένης Καραϊνδρου, συνθέτριας ταυτισμένης με την κινηματογραφική μουσική και στους ανατρεπτικούς του Διονύση Σαββόπουλου, πρωτεργάτου της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, οι οποίοι γράφουν μουσική, στίχο και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, ήχους εκπροσωπούμενους από το Σύνολο Κιθάρας Apoyando’, του οποίου την ευθύνη και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο καθηγητής Αθ. Καλαμπάκας.
Επόμενος σταθμός ήταν η Χάρις Αλεξίου, που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα μέχρι σήμερα έχει διανύσει μια εξαιρετικά γόνιμη διαδρομή, που την ανήγαγε αφενός σε ερμηνεύτρια κλασικής αξίας, αφετέρου σε ανιχνευτρια νέων μουσικών οδών, χάρη στους στίχους και τη μουσική της. Στο αμφιθέατρο του σχολείου ανέλαβε να τη ζωντανέψει η ορχήστρα Ακορντεόν (υπεύθυνη διδάσκουσα:

Keywords
Τυχαία Θέματα