Μ. Βολουδάκης: Παρεμβάσεις για έργα – Επαφές με φορείς (audio)

09:36 9/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της διαπλάτυνσης του δρόμου προς τη Χώρα Σφακίων, που έχουν «παγώσει» εδώ και δύο μήνες, ζητά ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης.

Ο κ. Βολουδάκης, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, δήλωσε ότι ο εργολάβος διεκδικεί πρόσθετη αμοιβή, επικαλούμενος απρόβλεπτες δαπάνες.

Το

αν τεκμηριώνεται αυτό, ας το κρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχει και την αρμοδιότητα, τονίζει ο κ. Βολουδάκης για να καταλήξει:

«Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τόσο καιρό ένας δρόμος που καταλήγει σε πρωτεύουσα Δήμου, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες ολόκληρου του Δήμου Σφακίων, αλλά αποτελεί και δρόμο-βιτρίνα του νομού, από τον επιστρέφουν οι επισκέπτες του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Δεν μπορώ με την ευκαιρία να μην επισημάνω ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα των δημοσίων έργων τα οποία ορισμένοι εργολάβοι αναλαμβάνουν σε κάποια τιμή, και καταλήγουν να κοστίζουν στο δημόσιο πολλαπλάσια λόγω των ‘απρόβλεπτων’. Οι εργολάβοι δίνουν τις προσφορές τους στη βάση προϋπολογισμού που βασίζεται σε μελέτη την οποία γνωρίζουν. Αναλαμβάνοντας το έργο αποδέχονται και τη μελέτη. Ενδεχόμενες αποκλίσεις μπορεί να γίνονται δεκτές μόνο αν τεκμηριώνεται απολύτως ότι υφίστανται, κι ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν. Ας εφαρμοσθούν τα αυτονόητα επιτέλους. Αλλιώς δε θα μας φτάσουν 10 ΕΣΠΑ για τα έργα που χρειαζόμαστε!»

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Ο κ. Βολουδάκης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, στην οποία συζητήθηκαν δύο σημαντικά νομοσχέδια που σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή: Αυτό του νέου πτωχευτικού κώδικα, και το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση που έχει προκαλέσει ήδη πολλή συζήτηση.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας σχεδιάστηκε με σκοπό να διευκολύνει την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους που φθάνει πλέον τα 234 δισεκατομμύρια ευρώ. Στοχεύει στην παροχή πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας σε επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά δίνει αυτή τη δυνατότητα και στα φυσικά πρόσωπα, εισάγοντας κατά κάποιο τρόπο και μια νέα μορφή προστασίας της πρώτης κατοικίας, υπό όρους και προϋποθέσεις, τονίζει ο κ. Βολουδάκης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης, ο κ. Βολουδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη που αναγνωρίζεται από όλους να μπει τάξη στο χωροταξικό χάος της πατρίδας μας. «Στην πράξη μια συμβιβαστική λύση, θα ήταν να δοθεί παράταση στη μεταβατική περίοδο των δυο ετών που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Να γίνει η μεταβατική περίοδος πέντε χρόνια, μέσα στα οποία να έχει τη δυνατότητα να εκδώσει οικοδομική άδεια με τους σημερινούς όρους ο ιδιοκτήτης γης (εφ’ όσον την κατέχει κατά την ψήφιση του νόμου). Δεδομένου ότι οι άδειες ισχύουν για τέσσερα χρόνια από την έκδοση, αυτό δίνει επαρκή χρόνο σε όλους να τροποποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, ώστε και οι περιουσίες να μην απαξιωθούν και να τεθούν όρια στην οικιστική υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Είναι μια ιδέα, θα συζητηθούν και άλλες. Για το ζήτημα εκκρεμεί συνάντησή μου και με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Δυτικής Κρήτης»».

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βολουδάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα