Μ. Τζούφη: «H πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών της ιστορίας»

07:30 10/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη είναι ένα διαρκές επίδικο, νευραλγικής σημασίας για την αποτροπή λαθών και καταστροφών του κοινού μας παρελθόντος», τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από το βήμα του Επιστημονικού Συμποσίου με τίτλο «Αντίσταση, Ολοκαυτώματα & Λογοτεχνία – Ο αγώνας για Μνήμη

& Δικαιοσύνη», που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Το Επιστημονικό Συμπόσιο διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.
Όπως επεσήμανε η υφυπουργός, «σχεδόν 80 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου, οι νοσταλγοί του ζοφερού παρελθόντος και οι αρνητές της ιστορίας επιχειρούν να επαναφέρουν την ακροδεξιά ρητορική, το ρατσισμό και το φασισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
«H πολιτεία», υπογράμμισε η κ. Τζούφη, «οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών της ιστορίας στα σχολεία μας, αλλά και να συμμετάσχει συγκροτημένα σε πανευρωπαϊκές προσπάθειες για την αντιμετώπιση στην εκπαίδευση των φαινομένων του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που αποτελούν τη βάση της ναζιστικής θεωρίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα