Μ. Σαλβίνι: Να ετοιμάζουν βαλίτσες οι παράτυποι μετανάστες

19:29 3/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή είναι αποφασισμένη να υιοθετήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες της Λέγκας του Βορρά. Με απελάσεις απείλησε τους παράτυπους μετανάστες ο κυβερνητικός εταίρος Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφτηκε τη Σικελία.

«Χρειαζόμαστε κέντρα απελάσεων»

«Για τους παράτυπους μετανάστες, οι καλές ημέρες τελείωσαν, ετοιμαστείτε να φτιάχνετε βαλίτσες», είπε, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας ιταλικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι,

δίνοντας το στίγμα του.

Μιλώντας στην βόρεια Ιταλία το Σάββατο, o επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας υποσχέθηκε περικοπή χρηματοδοτήσεων για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις οποίες ο κυβερνητικός του εταίρος έχει χαρακτηρίσει «θαλάσσια ταξί».

Η σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική συνεχίστηκε την Κυριακή από την Κατάνια. Όπως τόνισε, «χρειάζονται κέντρα για να γίνονται απελάσεις» διότι «δεν θα μείνει απαθής να παρακολουθεί τον πολλαπλασιασμό των αποβιβάσεων» και «η Σικελία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το μεταναστευτικό εντάσσονται στην κοινή λογική, και δεν αποτελούν σκληρή γραμμή.

Με αναφορά στους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Μεσόγειο, ο Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε: «Υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να σωθούν οι ζωές αυτές. Να επιβιβάζονται λιγότεροι άνθρωποι στα πλοιάρια και να μπορέσουν να γίνουν περισσότεροι επαναπατρισμοί».

Δεκάδες πολίτες από αριστερές και ανθρωπιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν εναντίον του, αν και η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Σχετικές ειδήσεις:

Δεκάδες νεκροί μετανάστες στα ανοιχτά της νότιας Τυνησίας – Διασώθηκαν 68 Εννέα πρόσφυγες -οι έξι παιδιά- πνίγηκαν στα ανοιχτά της Αττάλειας

Πηγές: ΕΡΤ1 [Επιμέλεια: Μ. Αλεξάκη], BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα