Στις κάλπες οι δικηγόροι του ΔΣΑ για τα δύο νέα Πρωτοδικεία στην Αττική

18:34 3/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από μεθαύριο Τρίτη και για πέντε μέρες μπορούν οι 21.264 Αθηναίοι δικηγόροι να προσέρχονται στις κάλπες ή θα μπορούν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά για το εάν επιθυμούν να τριχοτομηθεί το Πρωτοδικείο Αθηνών ή όχι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξήγγειλε ότι θα ιδρύσει δύο ακόμη Πρωτοδικεία στην Αττική, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του πρόεδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, όσο και του Διοικητικού

Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων στο νομό Αττικής.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60), στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στο Εφετείο Αθηνών από μεθαύριο Τρίτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και την μεθεπόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Επίσης, θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με την επιλογή «ΟΧΙ ή ΝΑΙ» και ένα ψηφοδέλτιο λευκό.

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο δημοψήφισμα την τελευταία τετραετία που διεξάγεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Το πρώτο, το οποίο ήταν πανελλαδικό, πραγματοποιήθηκε το 2014 για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Το 2014 την διενέργεια του δημοψηφίσματος είχε αποφασίσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α. εγγεγραμμένοι στο μητρώο μέχρι και την 31/05/2018, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση ή είναι σε αναστολή.

Οι δικηγόροι πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο κ.ά.).

Για πρώτη φορά οι δικηγόροι, θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά από τους υπολογιστές τους, ή από smart-phone ή από τους υπολογιστές κοινής χρήσης, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Εφετείο Αθηνών και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής στον ιστότοπο με την χρήση νέων προσωπικών κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι θα αποσταλούν με sms.

Η εφαρμογή θα λειτουργεί όλο το 24ωρο πλην της τελευταίας ημέρας (11/6/2018) που θα κλείσει με το πέρας της ψηφοφορίας στις 8 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα