Μ. Παπανικολοπουλου: Απέχουμε πολύ από την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

14:30 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Προχωράμε αργά και βασανιστικά” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος για την εξέλιξη των έργων στο Τεμπλόνι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της εφαρμογής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Ο κος Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι έχει συντελεστεί πρόοδος στην εγκατάσταση του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού αλλά το κλειδί είναι η επιτυχία της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του

Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σπύρος Ασπιώτης, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αλέξανδρος Ξενάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Κώστας Κιτσάκης, στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου.
Για την πορεία των σχεδιαζόμενων έργων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Ασπιώτης, είπε ότι έως το Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα έχει εγκατασταθεί η συστοιχία μηχανημάτων του κομποστοποιητή, ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στο έργο επισκευής του βιολογικού, που βρίσκεται στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, ενώ σε τελική φάση βρίσκεται η μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, με ζητούμενο την εξεύρεση χρηματοδότησής της.
ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από την πλευρά των κατοίκων του Τεμπλονίου η κυρία Μάγδα Παπανικολοπούλου διαπιστώνει ότι οι εργασίες για την εγκατάσταση του δεματοποιητή πράγματι εκτελούνται αλλά η λειτουργία του βιολογικού είναι ακόμη στο στάδιο της μελέτης, τα δε έργα για την καύση του βιοαερίου είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθούν διότι στο ένα κύτταρο έχουν τοποθετηθεί οι σωλήνες αλλά στο άλλο κύτταρο είναι αδύνατον να συμβεί αυτό αφού χρησιμοποιείται για την εναπόθεση απορριμμάτων ακόμη και σήμερα.
Το σημαντικότερο θέμα όμως που είναι η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ βρίσκεται πολύ μακρυά απο την υλοποίηση του. Η όποια μελέτη πάντως αποκατάστασης του χώρου, θα προβλέπει ενοποίηση των κυττάρων, σημειώνει.
Για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης οι πληροφορίες των κατοίκων αναφέρουν ότι πιθανόν το οικόπεδο που συζητά να αγοράσει ο Δήμος είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημερινό ΧΥΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπανικολοπουλου, Απέχουμε, ΧΥΤΑ Τεμπλονίου,papanikolopoulou, apechoume, chyta tebloniou