Μ. Παπαδοπούλου: «Να πάψουν να γίνονται πειράματα στην παιδεία» (audio)

14:26 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι ΑΝΕΛ έχουν διατυπώσει σαφή θέση, δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και αυτό που είναι θετικό από τη χθεσινή συζήτηση, αλλά και από την εξέλιξη της όλης ιστορίας. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι θα ξεκινήσει συζήτηση από μηδενική βάση, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Η κα Παπαδοπούλου

τόνισε ότι, «είναι σημαντικό να γίνει ο διάλογος αυτός χωρίς φανατισμό και από τις δύο πλευρές». «Το μάθημα των θρησκευτικών», επεσήμανε, «είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έρχεται για να λυθεί σε άκαιρη περίοδο». «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο, υπάρχει άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην πολιτεία και την ορθοδοξία».

Η κα Παπαδοπούλου τόνισε ότι «θα πρέπει να πάψουν να γίνονται πειράματα στην παιδεία, γιατί κάθε φορά που αναλαμβάνει κάποιος το υπουργείο φέρνει τις δικές του αντιλήψεις και πεποιθήσεις». «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα είναι χριστιανική χώρα», επεσήμανε και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αποφασίζουμε, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άποψη της εκκλησίας, ούτε να διαταράσσεται ο οικογενειακός και κοινωνικός ιστός και να αποδομούμε αυτό που λέγεται ταυτότητα, επειδή κάποιος έχει ιδεοληπτικές εμμονές».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα