Ζάκυνθος: «Βόμβες» Αντ.Κασσιμάτη για δήμο-διαχείριση απορριμμάτων-ΚΔΑΥ και παράνομο δρόμο στην περιοχή «Λίβας»

14:15 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι αυτονόητο και χωρίς αμφισβήτηση ότι έγινε παρανομία στην υπόθεση του δρόμου στην ευρύτερη περιοχή του Λίβα μετά την αυτοψία της δ/νσης δ/ασων, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για παράνομη μετατροπή δασικού δρόμου σε οδό και με δεδομένη την προχθεσινή σύλληψη οδηγού μηχανήματος που εκτελούσε τις σχετικές ενέργειες, ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο συντονιστής της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

και επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης στο δήμο, Αντώνης Κασσιμάτης.

Όπως είχαμε επισημάνει, υποστήριξε ο κ. Κασσιμάτης, η επιλογή της δημοτικής αρχής της περιοχής του Λίβα για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ θα βρεθεί σε τεράστια αδιέξοδα και αυτό ήταν το πρώτο, καθώς, η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο -βάσει της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων- έχει σοβαρές τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή της. Επίσης, ο κ. Κασιμάτης, αναφέρθηκε στην υπόθεση παραχώρησης του ΚΔΑΥ σε κοινοπραξία δύο εταιρειών χαρακτηρίζοντας την ως διαδικασία που διενεργήθηκε – εν κρυπτώ – από το δημοτικό συμβούλιο καταθέτοντας και σειρά άλλων «ρητορικών ερωτημάτων» επί της διαδικασίας όπως π.χ. την εμφάνιση ενός μειοδότη κ.α.
Παράλληλα, επεσήμανε θέματα που προκύπτουν, όπως με τον τρόπο δραστηριότητας της εν λόγω κοινοπραξίας (π.χ. πόσο προσωπικό θα προσλάβει, ποια μηχανήματα θα χρησιμοποιήσει κ.α.), ενώ, ως κρίσιμο ερώτημα έθεσε το ζήτημα των εσόδων που θα προκύψουν από την πώληση των ανακυκλώσιμων αλλά και την επιδότηση που θα ληφθεί, σε αντιστοίχηση, με τα έξοδα της, εφόσον αποδοθούν σε αυτήν τα προαναφερόμενα ποσά.
Όπως κατέληξε ο Κασσιμάτης, βάσει των όρων του διαγωνισμού, πρόκειται για μια εξωφρενική διαδικασία που προχωράει σε παραχώρηση «φιλέτου» σε ιδιωτικές εταιρείες. Τέλος, ο συντονιστής της τοπικής κομματικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος και δημοτικός σύμβουλος, «έριξε μια βόμβα» αναφορικά με την τακτική της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων, και, συγκεκριμένα ότι, δεν κατέθεσε στην περιφέρεια για τη διαβούλευση, στο πλαίσιο αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού, ως τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων αυτό που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα, άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα