Λύση από το Υπουργείο Εργασίας για τα Λιπάσματα Καβάλας ζήτησαν οι εργαζόμενοι

18:32 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έμπρακτες κυβερνητικές ενέργειες περιμένουν οι εργαζόμενοι, ώστα να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εταιρεία Λιπασμάτων Καβάλας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας.

Η ΟΕΧΒΕ σε αναλυτική της ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Περίπου δυο μήνες οι εργαζόμενοι αντιστέκονται μόνοι τους στις εγκληματικές ενέργειες που πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση της εταιρείας εις

βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της Εθνικής, της αγροτικής, της τοπικής οικονομίας.

Ενώ εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σχέδιο εργολαβοποίησης, που εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Λαυρεντιάδης με αποτέλεσμα να δημιουργεί νέα δεδομένα για τη χώρα μας, όταν σε μια Βαρειά Χημική Βιομηχανία με ιδιαίτερους κινδύνους δημιουργεί ειδική ζώνη εργαζομένων, που ουδείς δεν θα έχει σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Για να πετύχει το διατροφικό αυτό σχέδιο δημιούργησε τρεις νέες εταιρείες που φέρονται ως ενοικιαστές των εγκαταστάσεων της εταιρείας Λιπασμάτων και επικαλούμενος ότι το έργο παραγωγής λιπασμάτων το έχουν οι ενοικιαστές, θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους την οικιοθελή απόλυση!!!
Ταυτόχρονα, τους καλεί να υπογράψουν 14μηνη σύμβαση στους ενοικιαστές των εγκαταστάσεων, κρατώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα να μπορεί να την καταγγείλει και πριν τη λήξη της!!!».

Ακολούθως η ΟΕΧΒΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία που πρέπει να ξεπεραστεί διότι: «Οφείλει επίσης να προστατέψει το Δημόσιο συμφέρον από τα υπέρογκα χρέη της εταιρείας που εκτιμούνται στα 300 εκατομμύρια ευρώ προς ΙΚΑ, ΔΕΠΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, άρα και προς όλους εμάς αφήνει τον Κο Λαυρεντιάδη να προσπαθεί να τα ξεπλύνει κέρδη που ποτέ δεν εμφάνισε μέσω από τη δημιουργία εταιρειών φαντασμάτων, καλώντας στην ουσία και πάλι τον φτωχοποιημένο λαό μας να πληρώσει το λογαριασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα