Λονδίνο: Το ΙΚ πίσω από την επίθεση-Στο ύψιστο επίπεδο ο συναγερμός (video)

22:46 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με το πρακτορείο AMAQ το οποίο χρησιμοποιούν ισλαμιστές, το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο. Ο συναγερμός αποφασίστηκε μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (COBRA), να ανέβει στο ύψιστο επίπεδο, με μια νέα επίθεση να θεωρείται επικείμενη. Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των βρετανικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των

δραστών της επίθεσης.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq.

«Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (…) το Ισλαμικό Κράτος» επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωθυπουργός της χώρας μετά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (COBRA), ανακοίνωσε ότι η απειλή έχει αυξηθεί από σοβαρή σε κρίσιμη, με τον κίνδυνο μιας νέας επίθεσης να είναι ορατός για τη χώρα.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε ότι ο στρατός θα παράσχει υποστήριξη στην αστυνομία αναλαμβάνοντας βάρδιες σε ορισμένους χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι στο κοινό.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι θα βλέπουν πλέον οπλισμένους αστυνομικούς στα δίκτυα των μέσων συγκοινωνίας και στους δρόμους για μεγαλύτερη παροχή ασφάλειας στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα