Λίστα Λαγκάρντ: Ευθύνες στον Γ. Παπακωνσταντίνου επιρρίπτει ο Μ. Βαρβιτσιώτης

21:25 23/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Παρατείνονται οι εργασίες της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιρρίπτει ανοιχτά ευθύνες στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών "έθαψε" τη λίστα.

Μιλώντας στο "Βήμα FM", ο Μ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας που "καταδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Γ. Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποίησε προς όφελος του ελληνικού δημοσίου τη λίστα Λαγκάρντ": "Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι προχώρησε σε ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ. Αποδεικνύεται ότι την έθαψε".

Ο αντιπρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για να εντοπισθεί το κίνητρο από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: "Πρέπει να βρούμε γιατί το έκανε. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί η αιτία, η οποία διαμορφώνει τη μορφή του αδικήματος".

Οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών κατέθεσαν στην επιτροπή ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του επίμαχου CD.

Οι εργασίες της προκαταρκτικής θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαρτίου μετά από απόφαση της ολομέλειας της Βουλής.
Keywords
Τυχαία Θέματα