Λέσβος: Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στα «κόκκινα» κτίρια-Διαμαρτυρία Βρισαγωτών για μεγάλες καθυστερήσεις

13:01 8/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

281 είναι τα κόκκινα κτίρια που θα κατεδαφισθούν εκ των οποίων τα 256 είναι στη Βρίσα και τα υπόλοιπα 25 κατεδαφιστέα κτίσματα είναι στο Πλωμάρι, το Ακράσι και τα γύρω χωριά.

Οι πολίτες που τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην κατεδάφισή τους, ενώ ο δήμος Λέσβου έχει αποστείλει προς τους σεισμόπληκτους οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η συλλογή και απομάκρυνση των προϊόντων κατεδάφισης από τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 κτίσματα

και η φύλαξη στοιχείων για την επαναχρησιμοποίησή τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός τόνισε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για τη συλλογή απομάκρυνση και φύλαξη των δομικών στοιχείων προς επαναχρησιμοποίηση από τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Βρίσας στη θέση «Πευκιανή» και έχει αναλάβει την φύλαξη τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Βρίσας κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Στρατής Παράκοιλας μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι: «Έχουν ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις με την πρώτη αίτηση να γίνεται 17 Οκτωβρίου και στις 27 Νοεμβρίου, μετά από 40 μέρες έγινε η κατεδάφιση. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση καθώς θα πρέπει να κατεδαφίσουμε 256 σπίτια και μέχρι τώρα έχουν κατεδαφιστεί μόνο δύο σπίτια».

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και το θέμα της πληρωμής των οικοσκευών που αφορά 117 οικογένειες, καθώς και οι αποζημιώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Δυστυχώς αλλού, όπως οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, πληρώθηκαν αλλά σε μας υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Έχω ζητήσει από τον κυβερνητικό βουλευτή να προχωρήσει σε επερώτηση για την μεγάλη καθυστέρηση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν» τονίζει ο κ. Παράκοιλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα