Λέσβος: Τα διακαιώματά τους διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία –Συλλαλητήριο και στη Μυτιλήνη

13:00 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πασχόντων στο οποίο θα συμμετέχουν και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετά από απόφαση της ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, εν όψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

«Η φετινή 3η Δεκέμβρη, βρίσκει τα άτομα

με αναπηρία σε τραγικότερη από ποτέ κατάσταση με τα βάρβαρα και εξουθενωτικά μέτρα λιτότητας, τονίζει η περιφερειακή ομοσπονδία. Στις 2 Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους διεκδικούν με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματά τους για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας».

Η « Κυψέλη», το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α ως, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας , μαζί τους Συλλόγους Σκλήρυνση κατά πλάκας, Καρκινοπαθών, Νεφροπαθών, Αυτοάνοσων Νοσημάτων , συμμετέχουν στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί την Παρασκευή στην πλατεία Σαπφούς, «για να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματα μας τα οποία έχουν καταπατηθεί εξαιτίας της κρίσης», όπως τονίζουν σε ανακοίνωση κάλεσμα. Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ από την Κυψέλη η Ευτυχία Λούκου τόνισε ότι «η κατασταση σε μας και τις οικογένειές μας έχει επιβαρυνθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια με την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας για μια αξιοπρεπή ζωή, ενώ οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας δυσκολεύει ακόμα περισοτερο την κατάσταση καθώς επιφέρει και μείωση των επιδομάτων που δικαιούμαστε.»

» Σύνθημα μας είναι, τονίζει η Κυψέλη:

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες μας θέλουμε να ζήσουμε!

Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!

Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εξαθλίωση, όχι στο κόψιμο των επιδομάτων και των συντάξεων μας!

Λέμε ΟΧΙ στην αποδιοργάνωση της δημόσιας υγείας !

Καλούμε όλους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία στις 2 Δεκέμβρη».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα